Mooie combinatie tussen persoonlijk contact en een loonwerkmentaliteit

Een trouwe klant van Boval is H. Schoenmaker BV. Het bedrijf is gevestigd in Beverwijk en heeft vorig jaar zijn 35-jarige bestaan gevierd. Zij realiseren projecten voor de Grond- Weg- en Waterbouw in opdracht van overheden, aannemingsbedrijven, projectontwikkelaars en particulieren. Boval is trots dat zij al ruim 20 jaar mogen samenwerken met Hans Schoenmaker.

Hans, de eigenaar van H. Schoenmaker BV, begon zijn bedrijf toen hij 16 jaar was. Hij studeerde Bouwkunde en werkte naast zijn studie bij een loonwerker. Daar werd zijn interesse gewekt om een eigen bedrijf op te starten. Zijn ondernemerschap is niet opmerkelijk in de familie, zijn beide opa’s hadden ook een eigen bedrijf. Eerst wilde Hans boer worden, maar zonder vee werd dat toch een flinke uitdaging.

Uitbreiden naar GWW-sector

Om toch dicht bij zijn lust en leven te blijven, besloot Hans om een bedrijf op te richten als dienstverlener voor de veehouderij. Met een kraan, balenpers en mestwagen ging hij langs de landerijen. Dat verliep zo goed dat hij besloot om samen met zijn twaalf medewerkers zijn dienstverlening uit te breiden. Waarmee zij ook de Grond- Weg- en Waterbouw sector van dienst konden zijn.

Alle klanten behandelen wij hetzelfde

Nu werkt Hans met twintig medewerkers voor verschillende klanten. Van kleine tot grote projecten. “In totaal hebben wij vierhonderd klanten. Elke klant behandelen wij hetzelfde. Wij hebben een menselijke benadering, de prijs komt pas als laatste aspect. Wij staan voor onze klanten klaar, als een klant belt, gaan we direct naar degene toe om te helpen. Dat maakt dat wij veel vaste klanten hebben.”

“Wij leveren daarnaast projecten van A tot Z. Zo hebben wij een groot project in Heerhugowaard gerealiseerd waarbij we bij het hele proces betrokken zijn geweest. Ik kwam zaterdagmiddag op afspraak (wat de projectleider al verbaasde, omdat dit weinig meer voorkomt) en de plannen hebben wij vrij snel met de opdrachtgever vastgelegd. Dit laat onze loonwerkmentaliteit, waarmee wij ons onderscheiden, zien”: vertelt Hans enthousiast.

Constant meegaan in de ontwikkelingen

“Op dit moment hebben we net een project afgerond in een kort tijdsbestek van vier maanden. Waarbij wij ook het gehele traject verzorgd hebben. Nu zijn wij voor een grote opdrachtgever bezig met het realiseren van een ontsluitingsweg in Santpoort-Zuid. Ons werk is elke dag anders. Door constant mee te gaan met de ontwikkelingen in de markt blijven we groeien. Uiteraard speelt nu ook duurzaamheid mee. Wij hebben een elektrische kraan aangeschaft en we houden nauwlettend de ontwikkelingen van machines op waterstof in de gaten.”

Bomen doneren en CO2 compenseren

‘Wij maken het leefbaar’, dat is onze slogan en deze laten we niet alleen zien na oplevering van de projecten, maar ook tijdens het project zelf. Zo hebben wij een deco container op projecten staan met een vrolijke groene uitstraling en niet de standaard containers met reclame erop.” Daarnaast doneert het bedrijf bij elke projectsanering een boom aan het Trees for all fonds.


Persoonlijk contact met Boval, wij zijn duidelijk geen nummer

“Wij kwamen met Boval in contact omdat een van onze shovels was afgebrand. Wij bleken bij onze vorige verzekeraar daar geen dekking voor te hebben. Ik heb er toen voor gekozen om Boval te benaderen, gezien zij toen al als bond opkwamen voor de belangen van de agrarische loon- en grondverzetbedrijven. Nu richten zij zich ook op de Grond- Weg- en Waterbouw en dat past goed bij ons. Boval heeft verstand van zaken en elk jaar komt mijn adviseur langs om samen de verzekeringen te doorlopen. Persoonlijk contact en wij zijn duidelijk geen nummer.”

Onze adviseur Bas Woudenberg adviseert Hans Schoenmaker, zij kunnen makkelijk met elkaar schakelen. ‘Wij zijn trots om Hans als klant te mogen bedienen en dat al 20 jaar. Hij heeft een mooi bedrijf opgebouwd met veel eigen materieel.’

Passie voor materieel

Hans zijn passie voor materieel is ook terug te vinden in zijn hobby. Naast zijn werk rijdt hij graag met zijn Jeep Willys door Nederland. Dus het kan zo zijn dat je hem niet alleen voorbij ziet gaan op een graafmachine, maar ook in zijn Jeep Willys uit de Tweede Wereldoorlog.

Wilt u ook deskundig advies en persoonlijk contact?

Laat een van onze adviseurs uw verzekeringen controleren met onze gratis en vrijblijvende verzekeringscheck. Onze adviseur komt graag bij u langs om u te laten zien hoe u kunt besparen met de juiste verzekeringen, premies en dekkingen.

Lees het vorige artikel: Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Interview klant persoonlijk contact

Interview Hans Schoenmaker B.V.

Deel dit artikel via: