Waarom een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een vergissing is menselijk en zo gemaakt. Als u een adviserend beroep uitoefent kan zo’n vergissing vervelende financiële gevolgen hebben. Het kan zijn dat u aansprakelijk wordt gesteld voor vermogensschade. Gelukkig is er een verzekering om dit risico te dekken, namelijk de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Wij geven u graag een aantal tips zodat u het risico zoveel mogelijk kan beperken.

Verschil bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid

Soms wordt er gedacht dat de bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering hetzelfde zijn. Maar er zit een verschil tussen deze verzekeringen. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor materiële en letselschade. Bij een beroepsfout bestaat de schade vaak uit uitsluitend financieel verlies. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt dan ook alleen de vermogensschade.

Voorkomen is beter dan genezen

Een kleine fout of vergissing is zo gemaakt. Om het risico hierop te beperken, hebben wij voor u een aantal handige tips.

  • Houd uw vakkennis op niveau
    U kunt zich aansluiten bij een branchevereniging. Maar om lid te worden, is er een bepaald kennisniveau vereist. Op deze manier weet u zeker dat uw vakkennis op het juiste niveau blijft. Zorg ervoor dat u samen met uw collega’s op de hoogte blijven van nieuwe trends in uw vakgebied. Volg bijvoorbeeld cursussen en trainingen.
  • Omschrijf de opdracht duidelijk
    Door de opdracht helder op papier te zetten, voorkomt u discussie met uw klant.
  • Juiste algemene voorwaarden
    Het hanteren van algemene voorwaarden kan uw rechtspositie aanzienlijk versterken. Zorg ook dat de aansprakelijkstelling nadrukkelijk aan bod komen. Ons zusterbedrijf Frontyr helpt u graag bij het opstellen, toetsen of aanpassen van uw algemene voorwaarden. Voor meer info, kijk op www.frontyr.nl.

Contact

Omdat niet alle bedrijven en werkzaamheden hetzelfde zijn en uw situatie wellicht niet direct aansluit op de standaard verzekeringsoplossingen, hebben wij de beroepsaansprakelijkheidsverzekering op maat. Aan de hand van uw wensen die u bespreekt met onze adviseur, stelt hij een polis samen die afgestemd is op uw situatie.

Heeft u vragen over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering of wilt u graag dat een adviseur naar uw situatie kijkt? Neem dan contact op met onze adviseur. Wij stellen vrijblijvend een offerte voor u op.

 


Maak een afspraak met onze adviseur

Afspraak maken


Lees het vorige artikel: Uitkeringstermijn bij bedrijfsschadeverzekering vaak niet toereikend

 

Deel dit artikel via: