Wees voorbereid in 2020 met de Cybercrime verzekering

Microsoft stopt per 14 januari met de ondersteuning van het besturingssysteem Windows 7. Dit betekent dat ze geen beveiligingsupdates meer uitvoeren. Bedrijven die vanaf deze datum het oude besturingssysteem gebruiken, lopen daarmee een groter risico om getroffen te worden door een cyberaanval. Wees voorbereid met de Cybercrime verzekering.

De (financiële) schade kan hierdoor hoog oplopen. Zorg daarom dat u juiste voorbereidingen treft met bijvoorbeeld de juiste verzekering. Een Cybercrime verzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat 61% van de bedrijven het afgelopen jaar een cyberaanval heeft gehad (Hiscox Cyber Readiness Report 201). Dat is een stijging van ruim 16% met het jaar ervoor.

Wat kunt u als bedrijf doen als u dit niet geregeld heeft voor 14 januari 2020?

Begin naast de updates alvast met het installeren van een goede firewall op alle oudere Windows 7-machines. U kunt tot 14 januari 2020 bij Microsoft ‘Extended Security updates’ aanschaffen. Hierdoor kunt u voorlopig de beveiligingsupdates ontvangen en heeft u meer tijd om de upgrade voor Windows 10 in werking te zetten.

Bedrijven geven aan dat zij steeds meer uitgeven aan cybercrime-preventie. Naast de investeringen aan cybercrime-preventie is het belangrijk dat u goed verzekert bent en up-to-date bent van de besturingssystemen en beveiligingssoftware.

Gebruikt u naast zakelijk ook Windows 7 privé?

Zorg dan dat u de upgrade naar Windows 10 installeert. Zo voorkomt u dat u privé wordt getroffen door een cyberaanval. Daarnaast is het altijd raadzaam een goede firewall te installeren.

Herken een cyberaanval

Cybercrime komt voor in verschillende varianten. Zoals helpdeskfraude, virussen en phishing. Herken deze varianten, tref de juiste maatregelen en voorkom financieel risico. Wilt u meer te weten komen over het herkennen van een cyberaanval. Lees dan ons artikel over ‘Herken cybercrime’.

Wilt u meer informatie over de Cybercrime verzekering?

Neem gerust voor meer informatie of het maken van een afspraak contact op met onze adviseurs via 023 – 520 10 30. Mocht u meer willen weten over het probleem? Klik op ‘Windows 7 support’ bij de website van Microsoft.


Maak een afspraak met onze adviseur

Afspraak maken


Bron: www.veiliginternetten.nl

Bron: Microsoft 

Lees het vorige artikel: Vergelijk eenvoudig met de Boval Zorgvergelijker!

Deel dit artikel via: