Verzeker u met de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Heeft u een adviserend beroep en dagelijks te maken met projecten van opdrachtgevers? Dan zijn de voorwaarden het belangrijkst voor de afspraak tussen u en uw opdrachtgevers. Maar een vergissing is menselijk en zo gemaakt, zo ook door uzelf of uw medewerkers. Stel u bent architect en door een foute berekening loopt het project vertraging op. Door het stilleggen hiervan krijgt de opdrachtgever te maken met onverwachte kosten. Hierdoor loopt u het risico om aansprakelijk gesteld te worden door de opdrachtgever met financiële gevolgen van dien. Met de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt u de financiële gevolgen.

Dekking Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheid is voor iedere ondernemer een risico om rekening mee te houden. Wanneer uw bedrijf aansprakelijk is voor vermogensschade door een beroepsvergissing, kunnen de kosten hoog oplopen. Met de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) bent u verzekerd voor het aansprakelijkheidsrisico in het kader van de beroepsuitoefening. Het vergoedt de schade bij opdrachtgevers als de overeenkomst met uw klant niet volledig wordt nagekomen. Voorbeelden hiervan zijn winstderving, verlies van marktaandeel en kosten in verband met vertraging.

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering is voor bepaalde beroepen wettelijk verplicht. Denk hierbij aan financieel adviseurs, advocaten of architecten. Voor de andere beroepen is deze verzekering niet verplicht, maar steeds vaker zie je dat beroeps- en bedrijfsorganisaties of opdrachtgevers eisen dat u een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluit.

Verschil met bedrijfsaansprakelijkheid

Naast een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering kunt u ook een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) afsluiten. Deze twee verzekeringen worden vaak door elkaar gehaald. Het verschil hiertussen is als volgt:

  • De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de financiële schade die een ander lijdt na een beroepsfout van u, ook wel vermogensschade. Deze verzekering is voornamelijk voor adviserende en ontwerpende beroepen.
  • De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven dekt juist de kosten voor schade aan personen of zaken, ook wel letselschade of bezittingen.

Contact

Heeft u vragen over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering of wilt u graag dat een adviseur naar uw situatie kijkt? Neem dan contact op met onze adviseur. Wij stellen vrijblijvend een offerte voor u op.


Maak een afspraak met onze adviseur

Afspraak maken

Lees het vorige artikel: Verzeker u met de Werkmaterieelverzekering

Deel dit artikel via: