Verzeker u met de Werkmaterieelverzekering

Tijdens de werkzaamheden met uw werkmaterieel bestaat de kans dat u schade maakt aan uw eigen materieel of aan dat van derden. Zo kan uw graafmachine een leiding kapottrekken of de shovel letselschade veroorzaken. Voor dit financiële risico kunt u een werkmaterieelverzekering afsluiten. U kunt kiezen uit de WAM-verzekering maar wellicht past de WAM met een aanvullende Cascodekking beter bij uw situatie.

Voor wie geldt de werkmaterieelpolis?

Volgens de Wettelijk aansprakelijkheid motorrijtuigen (WAM) moet de eigenaar van een gemotoriseerd voertuig een WAM-verzekering afsluiten. Daaronder valt ook uw werkmaterieel. De verzekering is bedoeld voor onder andere ondernemers in de loon- en grondverzet, GWW of op- en overslagbedrijven die met het werkmaterieel werkzaamheden verrichten. U kunt hierbij denken aan: graafmachines, shovels, mobiele kranen, vorkheftrucks, tractors en laad- en loskranen.

Werkmaterieelverzekering

WAM-verzekering

De werkmaterieelverzekering verzekert u standaard voor de WAM. Indien u aansprakelijk bent, is met deze verzekering de materiële schade en letselschade die u bij derden veroorzaakt gedekt. Maar u bent niet verzekerd voor brand, diefstal, storm of schade aan uw eigen materieel. Hiervoor dient u een aanvullende Cascodekking af te sluiten.

Wanneer u extra onderdelen voor uw materieel aanschaft, kunt u dit meeverzekeren op de polis. Maar let goed op, zo valt losmaterieel niet onder de verzekering van uw werkmaterieel en dient u dit apart te verzekeren.

Cascoverzekeringen

Bij een Cascoverzekering bent u verzekerd voor schade aan uw eigen materieel. Hiervoor heeft u de keuze uit drie dekkingen:

  • Brand, storm en diefstal
    De Brand, storm en diefstal dekt schade aan uw werkmaterieel door brand, diefstal en storm.
  • Casco Standaard
    Met de Casco Standaard is uw werkmaterieel naast schade door brand, diefstal of storm ook verzekerd voor andere gebeurtenissen zoals botsen, slippen, omslaan, van de weg of te water raken, ook als dit het gevolg is van een eigen gebrek van het werkmaterieel.
  • Casco uitgebreid
    U kunt ook kiezen om uw werkmaterieel allrisk te verzekeren met daarbij het eigen gebrek. Hierbij is schade dat aan uw werkmaterieel ontstaat verzekerd. Bijvoorbeeld wanneer de motor van uw graafmachine defect is.

Maatwerkverzekering voor uw werkmaterieel

Omdat niet ieder bedrijf hetzelfde is en uw situatie wellicht niet direct aansluit op de standaard verzekeringsoplossingen, hebben wij de werkmaterieelverzekering op maat. Hiervoor bespreekt u uw wensen met de adviseur en wordt de polis op uw situatie afgestemd.

Heeft u vragen over de werkmaterieelverzekering of wilt u graag dat een adviseur naar uw situatie kijkt? Neem dan contact op met onze adviseur. Wij stellen vrijblijvend een offerte voor u op.


Maak een afspraak met onze adviseur

Afspraak maken

Lees het vorige artikel: Te veel onduidelijkheid bij graafschades

 

Deel dit artikel via: