Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking bij schade die u en uw werknemers aanrichten tijdens het werk. Wanneer uw werknemer, onderneming of product schade veroorzaakt aan personen of zaken, dan is uw bedrijf mogelijk aansprakelijk voor de gevolgen. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) vergoedt de kosten die ontstaan uit de gemaakte schade. Dit geldt voor materiële schade, letselschade en gevolgschade.

Waarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

De zakelijke aansprakelijkheidsverzekering is geschikt voor zzp’ers en mkb’ers. Deze verzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen van schade die uw werknemers of uw producten veroorzaken. U moet dan wel aansprakelijk zijn voor de schade. Deze schade kan ontstaan door een fout van uzelf of van uw werknemers.

Bijvoorbeeld een van uw werknemers valt door het dak heen tijdens de werkzaamheden. Buitenom het feit dat dit natuurlijk een betreurende situatie is, zijn de (financiële) gevolgen van letselschade aanzienlijk waarvoor de werkgever aansprakelijk is. Sluit daarom een AVB af, dan bent u verzekerd voor de letselschade.

Maar ook wanneer een van uw werknemers snoeiwerkzaamheden verricht bij een klant en een tak beschadigt de eigendommen van de klant. Het gevolg is materiële schade. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor de materiële schade en voor de gevolgschade.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wettelijk verplicht?

Een AVB is wettelijk niet verplicht, maar leveranciers en opdrachtgevers kunnen dit wel eisen. Dit komt steeds vaker voor. Om geen opdrachten mis te lopen, kiezen veel ondernemers daarom voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Verschil tussen bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Er is een verschil tussen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt schade die u als ondernemer of uw werknemer veroorzaakt aan spullen en mensen. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt vermogensschade. Vermogensschade is financiële schade die ontstaat door een beroepsfout. Bijvoorbeeld als u verkeerd advies geeft.

Maatwerk en persoonlijk advies

Omdat elk bedrijf anders is bieden wij maatwerk. Vanuit onze expertise en jarenlange ervaring zijn wij in staat u vakkundig te adviseren. Onze adviseur komt graag bij u langs om de risico’s te bespreken en te bekijken welke dekkingen het beste bij uw situatie passen.

Benieuwd wat Boval voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Wij rijden graag bij u langs!


Maak een afspraak met onze adviseur

Afspraak maken

Lees het vorige artikel: Cybercriminaliteit; wat is dat?

Deel dit artikel via: