De verzekering van Henk Meijer

De verzekering van Henk Meijer

Henk is 48 jaar, getrouwd met Mirjam en samen hebben zij drie kinderen. Al elf jaar is hij directeur van een klein grondverzetbedrijf met tien man in dienst. In het weekend gaat hij graag op pad om een mooie plek te vinden waar hij kan vissen.

‘Ik verhuur voornamelijk grondverzetmachines inclusief machinist. De laatste zes jaar loopt mijn bedrijf erg goed, vaak zijn alle machines verhuurd. Daarom heb ik ervoor gekozen om de machines uitgebreid te verzekeren. Hiermee wil ik voorkomen dat ik voor onverwachte hoge kosten kom te staan als er een machine defect is. Boval heeft een gebruiksvriendelijke manier om schade te melden. Zo kan ik via de website een schadeformulier invullen en foto’s bijvoegen. Uiteraard kan ik ook altijd bellen met mijn vaste contactpersoon. Op deze manier kost het ons niet veel tijd om een schade te melden. De gemelde schade wordt vanuit Boval snel afgehandeld.

Bij het opzetten van mijn bedrijf heb ik gelijk een bedrijfsschadeverzekering afgesloten. Deze verzekering zorgt ervoor dat ik bij schade aan het bedrijfspand, inventaris of door nalatigheid van toeleveranciers geen omzet misloop. De omzet die ik mis zou lopen krijg ik dan namelijk vergoed.

Ik vind het belangrijk om een passende arbeidsongeschiktheidsverzekering te hebben. Zo heb ik financiële zekerheid, zodat ik bij arbeidsongeschiktheid aan mijn financiële verplichtingen kan voldoen. Samen met een adviseur van Boval ben ik rond de tafel gaan zitten en heb ik mijn wensen besproken. Uiteindelijk zijn we tot een passende verzekering met een gunstige premie gekomen.

Het aanschaffen van werkmaterieel is in deze branche erg duur. Daarom hebben wij ervoor gekozen om 20% van onze machines financieel te leasen. Hierdoor wordt de betaling van de aanschafprijs over een aantal jaar verspreidt. Wij hebben gekozen voor financiële lease omdat de machines op de balans komen te staan, waardoor wij in aanmerking komen voor investeringsaftrek. In ons lease contract staat dat wij na de afloop van de leaseperiode de mogelijkheid hebben om de machine te kopen.

Bij Boval heb ik een totaalpakket aan verzekeringen kunnen afsluiten en ik lease daarbij ook een gedeelte van mijn werkmaterieel bij hun. Ik vind het fijn dat ik deze zaken bij één bedrijf heb ondergebracht en dat ik daardoor ook maar één contactpersoon heb.’

Deel dit artikel via: