Risico’s van verduurzamen

Als ondernemer is duurzaamheid tegenwoordig onvermijdelijk. Denk bijvoorbeeld aan investeringen in elektrische auto’s, zonnepanelen of een duurzamer pand door middel van betere isolatie. Hoewel duurzaam ondernemen een goed idee is, moet u wel rekening houden met de mogelijke risico’s van deze investeringen. In dit artikel bespreken we de oplossingen voor bedrijfsrisico’s die gepaard gaan met verduurzaming.

Zonnepanelen voor uw bedrijf 

Zonnepanelen op het dak van een stal, bedrijfshal of kantoor zijn enorm populair. Met deze investering kunnen ondernemers hun energierekening verlagen en hun vastgoed verduurzamen. Bovendien wordt zonne-energie steeds rendabeler. De terugverdientijd ligt momenteel rond de zeven à acht jaar, terwijl de nieuwste generatie zonnepanelen een gemiddelde levensduur van 25 jaar heeft. Ontdek ook hoe u de brandveiligheid van uw zonnepanelen kan vergroten.

Uw bedrijfspand isoleren  

Naast zonnepanelen kan isolatie ook een slimme investering zijn. Goede isolatie van bijvoorbeeld het dak of de spouwmuur vermindert het energieverbruik, wat zowel het klimaat ten goede komt als uw energierekening verlaagt. Echter, ook aan isolatie zijn bepaalde risico’s verbonden op het gebied van brandveiligheid. Lees meer over wat u kan doen om uw onderneming goed te verzekeren tegen de financiële risico’s van brand- en bedrijfsschade.

Waar moet u nog meer op letten?

De zomer brengt niet alleen warmere dagen, maar ook een verhoogd risico op bliksemschade. Onweersbuien komen in deze periode vaker voor, wat kan leiden tot directe en indirecte schade aan gebouwen en elektronische apparatuur. Zorg ervoor dat uw bedrijf hiertegen verzekerd is en overweeg preventieve maatregelen zoals overspanningsbeveiliging en bliksemafleiders om uw investeringen te beschermen.

Maar ook klimaatverandering leidt tot extremere weersomstandigheden. Hevige regenval, hagel of bijvoorbeeld storm kunnen aanzienlijk schade veroorzaken, wat mogelijk impact heeft op uw bedrijf. Daarom is het belangrijk om te controleren of uw brandverzekering dit soort schade dekt.

Wij denken met u mee en adviseren u graag over de mogelijkheden die er zijn.

Voor informatie kunt u telefonisch contact opnemen via 023 520 1030, onze adviseurs staan u dan graag te woord.

Bron: Rabobank

 

Deel dit artikel via: