Bescherm uw bedrijf tegen brand, bedrijfsschade en extra kosten

Ondanks alle preventieve maatregelen die worden getroffen, blijft brand nog altijd één van de grootste bedreigingen van de bedrijfscontinuïteit in het MKB. Als uw bedrijf stil valt door brand, of door bijvoorbeeld inbraak, diefstal of een andere ernstige schade, heeft u (even) geen inkomsten meer. De vaste lasten lopen echter gewoon door. Met een goede brandverzekering, bedrijfsschadeverzekering en extra kosten verzekering verzekert u zich van financiële vergoeding van de directe, indirecte en gevolgschade.

Verzekeringen op maat

Ieder bedrijf en dus ook ieder bedrijfspand is uniek. Het kiezen van de juiste verzekering is dan ook maatwerk. Zo zijn er voor het verzekeren van een bedrijfspand bijvoorbeeld meerdere manieren om de verzekerde som te bepalen. Door de stijgende bouwkosten kost het herbouwen steeds meer. Hierdoor neemt de kans op onderverzekering toe. Wij adviseren onze klanten dan ook om te kiezen voor een verzekering op basis van vaste taxatie. Niet alleen voor bedrijfspanden, maar ook voor uw inventaris. Hierbij wordt de verzekerde som bepaald door een erkend, onafhankelijk taxatiebureau. Het voordeel hiervan is zekerheid dat de schade tot maximaal deze verzekerde som wordt vergoed.

Brandverzekering

Een brand kan niet alleen uw pand en inventaris verwoesten, maar ook leiden tot aanzienlijke gevolgschade zoals rook- en waterschade. Een goede brandverzekering dekt niet alleen de kosten van het herstellen of herbouwen van uw bedrijfspand, maar ook de vervanging van beschadigde inventaris en goederen. Bovendien dekt deze verzekering de bijkomende kosten die gepaard gaan met opruimwerkzaamheden. Zo bent u verzekerd tegen de financiële gevolgen van een brand en kunt u zich richten op het herstel van uw bedrijf.

Bedrijfsschadeverzekering

De gevolgen van een brand gaan helaas vaak veel verder dan alleen de directe en indirecte schade. Er moet bijvoorbeeld worden opgeruimd of zelfs wel gesloopt en opnieuw gebouwd. Nieuwe bouwtekeningen moeten worden gemaakt, bouwvergunningen worden aangevraagd en nieuwe machines worden besteld. Kortom: u kunt tijdelijk niet of minder produceren en daardoor loopt u omzet en brutowinst mis. En dat terwijl uw vaste lasten zoals bijvoorbeeld salarissen veelal gewoon doorlopen. Dat noemen wij bedrijfsschade. Bedrijfsschade is minder tastbaar voor de ondernemer. Maar het niet verzekeren hiervan kan ervoor zorgen dat u uiteindelijk failliet gaat.

Extra kosten verzekering

Daarnaast kunnen er extra kosten ontstaan door bijvoorbeeld het tijdelijk verplaatsen van uw bedrijfsactiviteiten naar een andere locatie, het inhuren van vervangend personeel of het maken van extra reclame- en promotiekosten om uw klanten op de hoogte te stellen van de hervatting van uw bedrijfsactiviteiten. Deze extra kosten zijn vaak onvermijdelijk en kunnen een aanzienlijke financiële last vormen. Het is daarom raadzaam om een extra kostenverzekering af te sluiten, zodat u ook deze onverwachte uitgaven kunt dekken.

Overweging

Op basis van bovenstaande argumenten willen wij benadrukken dat het verzekeren van zowel brandschade, bedrijfsschade als extra kosten van groot belang is binnen uw verzekeringsportefeuille. Voor een goed advies en het proactief meedenken zijn wij voor u de aangewezen partner. Het afdekken van deze risico’s is ons eigen en zelfs bij grote en zware risico’s weten wij de weg te vinden binnen verzekeringsland, denk hierbij aan de ontsluiting die wij hebben op de Co-assurantiemarkt. Een belangrijk aspect voor u om mee te nemen om juist met Boval zaken te doen.

Wij helpen de ondernemer “te blijven” ondernemen!

Wilt u meer advies of informatie over onze brand-, bedrijfschade en extra kosten

verzekeringsoplossingen?

Wij bieden vrijblijvend en persoonlijk advies op maat. Bel gerust 023 – 520 10 30 of vul ons contactformulier en wij nemen contact met u op.

Bob Verkuyl
Accountmanager Schade- en Inkomensverzekeringen 

Deel dit artikel via: