Rubriek onze mensen: Schadebehandelaar Jan

Schade

Bent u benieuwd wie er bij Boval werken en welke zaken zij precies oppakken? Lees dan de verhalen van onze medewerkers. Vandaag stellen wij onze Schadebehandelaar Jan aan u voor. Niet zomaar een collega, nee Jan werkt al 31 jaar bij Boval. Je mag hem inmiddels wel een echte Boval-ambassadeur noemen. Hij weet nog precies op welke dag hij begon, namelijk 10 januari 1991.

Jan: ‘Ik stapte naar binnen en zag een bureau met toen nog grote stapels formulieren. Wij werkten toen met vier mensen. Nu werken er ruim 200 mensen bij Boval en mijn drijfveer is nog steeds dezelfde: “Mensen helpen die moeite hebben met de complexe vraagstukken over schades binnen de verzekeringsbranche”.

‘De ondernemer laten ondernemen, typisch Boval’

In zijn jeugd verkochten Jan zijn ouders hun woning via een makelaardij en daar werd het zaadje geplant voor verzekeringen. “Ik help graag mensen die moeite hebben met verzekeringen en schades. Er is namelijk in de loop der jaren veel wetgeving bij gekomen. Mijn drijfveer is nog steeds om deze mensen zo goed mogelijk te helpen. Hier komt ook onze missie ‘de ondernemer laten ondernemen’ in terug. Van oorsprong is dit al typisch Boval”.

Volledig thuis in de materie 

Op dit moment werkt Jan met circa vijfentwintig collega’s op de schadeafdeling. Hij pakt allerlei schades op en behandelt ongeveer tien tot twintig schadeaanvragen per week. Op jaarbasis dus al gauw zeshonderd schadeaanvragen. De meeste schades betreffen kabel- en leidingschades en aanrijdingen met werk- en landmaterieel. “Het is voor mij makkelijk schakelen met klanten, dit komt omdat ik inmiddels aardig thuis ben in de materie en klanten al jaren ken en spreek. Ik weet vanuit het dagelijks leven veel over werkmaterieel en hoe het werkt, zoals een giertank, graafmachine en hakselaar. Mijn advies is altijd: ‘voorkomen is beter dan genezen’. Heb je bijvoorbeeld graafwerkzaamheden op de planning staan? Informeer goed bij KLIC en werk preventief”.

Bemiddeling tussen verzekeringsmaatschappijen en tegenpartijen

Aangezien wij ons binnen Boval van oudsher al richten op de bedrijven in de landbouw, grondverzet en GWW komen de meeste schades binnen in maart en september. Vaak wanneer de agrarische loonwerkers beginnen met zaaien en oogsten. Al merkt Jan wel op dat bij de grondverzetbedrijven de schades het gehele jaar worden ingediend. Veel klanten kennen Jan en hij is voor hen een vast aanspreekpunt. Hij zorgt voor de bemiddeling tussen verzekeringsmaatschappijen en tegenpartijen. Daarnaast deelt Jan zijn kennis over wet- en regelgeving en probeert hij zoveel mogelijk met de klant en de organisatie mee te denken.

Ik stond op zaterdag klaar met de schadeformulieren

“Het mooie van dit vak is dat wanneer je een klant al lang kent, je ook precies weet hoe zijn bedrijf in elkaar zit. Dat zorgt ervoor dat je een goede samenwerking met elkaar hebt. Tevreden reacties geven mij dan ook veel energie! Voorheen belden vaste klanten mij direct, dit is zelfs twee keer in de nacht geweest. Zo was er een aanrijding in Duitsland en heb ik tot drie uur in de nacht mijn klant geholpen met de schade.

Een aantal jaren daarna stond een bedrijfspand van een klant in brand en stond ik op zaterdag klaar om hem te helpen met zijn schadeformulieren. Daarom durf ik wel te zeggen dat ik goed op mijn plaats zit bij Boval. Binnen Boval werken namelijk aanpakkers en wij proberen ondernemers zo goed mogelijk te helpen. Geen geneuzel, maar gelijk duidelijkheid geven. Ook als het geen positief nieuws is. Zo weet een ondernemer waar hij/zij aan toe is.”

Zoekt u een schadeverzekering die bij uw bedrijf past?

Wellicht bent u al klant van ons en spreekt u Jan al, maar mocht u nog geen schadeverzekering hebben? Neem gerust contact met ons op via 023 – 520 10 30 en wij zoeken de schadeverzekering die het beste past bij uw bedrijf. Daarnaast kunt u ook onderstaand formulier invullen en wij nemen contact met u op.

Wilt u meer lezen over de mensen die binnen Boval werken?
Bekijk het vorige artikel.

Schade


Een vraag stellen

Nieuwsbrief

Met deze gratis nieuwsbrief voorkomt u dat u de laatste ontwikkelingen misloopt op het gebied van verzekeringen, lease, arbodienstverlening en de actuele wet- en regelgeving in de branche. Onze e-mailnieuwsbrief verschijnt één keer per maand.

Deel dit artikel via: