Kwetsbaarheden MKB-bedrijven voor cybercrime

Er worden helaas steeds meer bedrijven (wereldwijd) slachtoffer van cybercrime. Met name MKB-bedrijven hebben kwetsbaarheden binnen de softwarebeveiliging. Maar welke kwetsbaarheden heeft u binnen uw onderneming? En hoe kunt u actie ondernemen en zorgen voor een goede beveiliging van uw systemen? Wij bieden onze ondernemers de cybercrimeverzekering van Boval waarmee u met een gerust hart zaken kunt blijven doen.

Productie Nederlandse autofabrikant platgelegd

De afgelopen maanden werden verschillende organisaties getroffen door cyberaanvallen. Zo ook bij een grootschalige autofabrikant. Hierdoor werd de productie volledig platgelegd. Cybercriminelen gebruiken vaak de zwakke plekken in de beveiliging van computersystemen, waarna ze onderdelen versleutelen en die pas vrijgeven na betalingen van losgeld.

Kwetsbaarheden MKB-bedrijven

Binnen veel bedrijven is er geen beleid op het gebied van cybersecurity en vaak weten medewerkers niet precies wat er van hen wordt verwacht. Zorg daarom ervoor dat zij vanaf het begin hierin worden betrokken. Ontvangen zij bijvoorbeeld bij indiensttreding de benodigde informatie over informatiebeveiliging?

Laat onze juridische samenwerkingspartner Frontyr een cyberprotocol voor u opstellen. Hiermee worden uw werknemers ingelicht over cyberrisico’s en bestaat binnen uw bedrijf een duidelijk protocol over hoe moet worden gehandeld als u onverhoopt toch het slachtoffer bent geworden van een cyberaanval.

Daarnaast is het belangrijk om een goed overzicht te hebben van alle apparatuur en software die aan het netwerk van het bedrijf is gekoppeld. Denk hierbij ook aan het wijzigen van standaardwachtwoorden en zorg ervoor dat alle updates tijdig worden uitgevoerd.

Dikwijls komt het voor dat cloudapplicaties niet goed zijn beveiligd. Ga hierbij goed na wie geautoriseerd is, welke controles er zijn en hoe de back-up wordt geregeld? Zeer belangrijk is om na te gaan hoe de leverancier zelf is beveiligd en zijn back-ups en recovery heeft geregeld.

Cyberaanvallen per week

Op de site van cybercrimeinfo.nl is te zien dat veel bedrijven last hebben van cybercrime. Zij houden per week bij hoeveel wereldwijde cybercrime meldingen er zijn geweest. Zelf geen slachtoffer worden? Zorg er dan voor dat uw bedrijf goed is beveiligd. Neem de juiste maatregelen. Maar weet u wel welke kwetsbaarheden er zijn binnen uw bedrijf?

De cybercrimeverzekering voor ondernemers

Een cybercrimeverzekering dekt o.a. de financiële schade bij een cyberaanval. Zo kunt u met een gerust hart zaken blijven doen. Onze adviseur komt graag bij u langs om de risico’s door te nemen en te bekijken welke dekkingen het beste bij uw situatie past.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs via 023 – 520 10 30 of stuur gerust een e-mail.

 

Deel dit artikel via: