Meer cybercrime-incidenten dan woninginbraken

Al eerder maakte wij u erop attent dat de cybercriminelen tijdens de coronacrisis niet stil zitten, sterker nog, ze zijn nog actiever geworden. Waar er in maart nog 696 incidenten werden gemeld bij de politie, liep dat aantal in april al op naar 870 en werd dat in mei meer dan verdubbeld, namelijk 1869. En met het aantal cybercrimemeldingen van 1869 is het aantal meldingen van 1344 woninginbraken overstegen. Dit blijkt uit een analyse van de nieuwste landelijke cybercrime-statistieken door VPNgids.nl.

Het team van VPNgids heeft onderzoek gedaan hoe cybercriminaliteit zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en welke trends en veranderingen men ziet door de coronacrisis. Hoe gaan de criminelen te werk tijdens de coronacrisis om slachtoffers te maken onder consumenten, bedrijven en overheden?

Hoge stijging cybercrime-delicten door coronacrisis

Sinds 2016 neemt het aantal geregistreerde incidenten jaarlijks toe. Met in 2019 de hoogste stijging, er werden ten opzichte van 2018 68% meer incidenten geregistreerd. Sinds mei dit jaar is het aantal cyber-incidenten flink gestegen, en dat lijkt te worden versterkt door de coronacrisis.

In mei 2020 zijn er bij de politie voor het eerst meer cybercrime-delicten geregistreerd dan woninginbraken. Dit lijkt te verklaren doordat mensen tijdens de coronacrisis meer thuis en meer online zijn. Zo wordt het voor inbrekers lastiger om in te breken en zien cybercriminelen hun kans schoon om hun slag te slaan.

Dek het risico om slachtoffer te worden van cyberaanvallen

De kans om als bedrijf slachtoffer te worden van cybercrime neemt steeds meer toe, met alle gevolgen van dien. De klassieke verzekeringen schieten voor dit risico te kort. Speciaal daarom is de cybercrime verzekering ontwikkeld. Deze verzekering dekt de financiële schade die u oploopt wanneer uw bedrijf slachtoffer is geworden door een cyberaanval.

Omdat elk bedrijf anders is bieden wij maatwerk. Vanuit onze expertise en jarenlange ervaring in uw branche zijn wij in staat u vakkundig te adviseren. Onze adviseur komt graag bij u langs om de risico’s te bespreken en te bekijken welke dekkingen het beste bij uw situatie passen. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.

 


Maak een afspraak met onze adviseur

Afspraak maken


Lees het vorige artikel: Wat houdt garantie tegen onderverzekering in?

 

Bron: VPNgids.nl

Deel dit artikel via: