Verzekeringsdekking tijdens de coronacrisis

De coronacrisis heeft een grote impact met grote gevolgen. Zo misschien ook wel voor u. Het kan zijn dat u door de crisis minder inkomen heeft waardoor u moeite heeft met het betalen van de premie van uw verzekeringen. AFM (Autoriteit Financiële Markten) geeft tips, die zijn opgesteld door EIOPA (de Europese Autroiteit voor verzekeringen en bedrijfspensioenen)  over verzekeringen in de coronatijd.

 1. Controleer uw polis
  Bekijk uw polissen en controleer of u de juiste dekking heeft. Let vooral op wat is inbegrepen, maar ook zeker wat er is uitgesloten.
 1. Ken uw contractuele verplichtingen
  Denkt u of weet u dat u niet aan uw contractuele verplichtingen kunt doen? Neem dan contact op met uw verzekeraar of adviseur. Zij informeren u over de verschillende opties en de eventuele gevolgen. Ook kunnen zijn maatregelen nemen om u te helpen.
 1. Lees meer over noodmaatregelen
  Er zijn al diverse maatregelen genomen om de coronacrisis door te komen. Controleer bij uw verzekeraar, adviseur of de overheid of er maatregelen zijn doorgevoerd waar u voor in aanmerking komt.
 1. Pas op voor oplichters
  Ontvangt u een aanbod? Lees dit dan aandachtig door. Kijk zeker uit voor elektronische berichten en online-diensten, vooral as u hier nog niet eerder gebruik van heeft gemaakt. Tekenen van oplichting zijn:
  • Aanbod klinkt te mooi om waar te zijn
  • Onnodige druk
  • Verzoek om persoonlijke informatie te verschaffen. Bijvoorbeeld uw gebruikersnaam, wachtwoord, persoonsgegevens of financiële gegevens.
 1. Neem bij twijfel contact op
  Heeft u vragen of twijfelt u ergens over, neem dan contact met ons op.

Vraag een gratis en vrijblijvende adviesgesprek aan

Adviesgesprek aanvragen


Lees het vorige artikel: De CAR-verzekering, daar kunt u op bouwen

Deel dit artikel via: