Milieuschadeverzekering

Milieuschadeverzekering

Als uw bedrijf schade aan het milieu veroorzaakt, kan dat grote financiële gevolgen hebben. Bijvoorbeeld als er brand ontstaat en bodemverontreiniging optreedt, wordt dit niet gedekt op een randverzekering. De opruiming- en saneringskosten zijn ook voor uw eigen rekening. Ook als uw bedrijf werkt met stoffen die schade kunnen veroorzaken als ze per ongeluk in het milieu terechtkomen. Denk hierbij aan schade door verontreinigd bluswater dat door brand in de grond is gezakt, asbest dat is vrijgekomen door storm of gevaarlijke stoffen die de bodem verontreinigen.
Milieuschade wordt in veel gevallen niet door een brand- of aansprakelijkheidsverzekering vergoedt. Indien u geen aparte milieuschadeverzekering heeft afgesloten kunnen de kosten hoog oplopen. Met de milieuschadeverzekering bent u verzekerd voor deze (hoge) kosten die ontstaan als er onverwacht schadelijke stoffen in de bodem en/of het oppervlaktewater terecht zijn gekomen.

Wat is de dekking?

De milieuschadeverzekering neemt de financiële risico’s weg die de voortzetting van uw bedrijf in gevaar brengen. Hierbij kunt u denken aan opruimingskosten van asbest of vervangingskosten na het vervuilen van bodem of water door brand, blikseminslag en ontploffing. Bedrijfsschade als gevolg van een sanering is ook gedekt. Niet alleen de eigen locatie is verzekerd, maar ook de locaties rondom zijn meeverzekerd.

Wilt u advies over de milieuschadeverzekering?

Omdat elk bedrijf anders is, bieden wij advies afgestemd op uw situatie. Vanuit onze expertise en jarenlange ervaring zijn wij in staat u vakkundig te adviseren. Onze adviseur komt graag bij u langs om de risico’s te bespreken en te bekijken welke dekkingen het beste bij uw situatie passen.

Benieuwd wat Boval voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Wij rijden graag bij u langs!

 


Maak een afspraak met onze adviseur

Doe de verzekeringscheck


Lees het vorige artikel: Boval doneert oude voetbalshirts aan voetbalschool in Malawi

Deel dit artikel via: