Uw voertuigen verzekerd met een Wagenparkverzekering

Wanneer uw bedrijf een wagenpark bezit bestaat het risico dat u of een van uw werknemers met een voertuig schade toebrengt bij derden en u hiervoor aansprakelijk wordt gesteld. Of dat uw voertuig beschadigd raakt door een eenzijdig ongeluk. Daarom dient u zich hiervoor te verzekeren. Omdat een wagenpark meerdere voertuigen bezit, kunt u deze onderbrengen in één polis, namelijk een Wagenparkverzekering.

Wat is een wagenpark?

Waarschijnlijk is een wagenpark onmisbaar voor uw bedrijfsvoering. Uw heeft auto’s klaarstaan voor uw werknemers zodat zij zich kunnen verplaatsen naar een opdracht of een chauffeur gebruikt een vrachtwagen om de producten af te leveren. We spreken van een wagenpark wanneer een bedrijf meerdere voertuigen bezit. Hierbij kunt u denken aan personenauto’s, vrachtauto’s, aanhangwagens en bestelbusjes.

De dekkingen

Het is verplicht om een voertuig met minimaal een WA-dekking te verzekeren. WA staat voor Wettelijk Aansprakelijkheid, deze dekt de schade die is aangericht bij derden, maar niet de schade aan het eigen voertuig. U kunt de dekking uitbreiden met bijvoorbeeld een Casco Beperkt dekking. Dan bent u onder andere ook verzekerd voor brand, diefstal en storm, hagel en noodweer. Daarnaast is er ook nog een Casco Compleet dan bent u onder andere verzekerd voor schade door eigen schuld. In het overzicht hieronder is het voor u inzichtelijk gemaakt welke dekking geldt bij welke verzekering.

WAWA
Casco beperkt
WA
Casco Compleet
Schade bij anderen×××
Brand××
Diefstal××
Storm, hagel, noodweer××
Botsing, loslopende dieren××
Schade aan ruiten××
Vandalisme×
Aanrijding×
Schade door eigen schuld×

Een Wagenparkverzekering op maat

Omdat ieder bedrijf anders is en andere behoeftes heeft, komt onze adviseur graag bij u langs om dit te bespreken. Aan de hand van uw wensen en situatie wordt er een polis opgemaakt. Zo weet u zeker dat ieder voertuig de juiste dekking krijgt.

Heeft u vragen over de Wagenparkverzekering of wilt u graag dat een adviseur uw situatie bekijkt? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Wij stellen gratis en vrijblijvend een offerte voor u op.


Maak een afspraak met onze adviseur

Doe de verzekeringscheck


Lees het vorige artikel: Met de verzekeringscheck weet u dat u goed zit

Deel dit artikel via: