Bedrijfsschadeverzekering 

Bedrijfsschade is schade aan uw bedrijf die kan ontstaan door schade aan het bedrijfspand, inventaris of machines. De normale werkzaamheden van het bedrijf kunnen niet plaatsvinden en hierdoor loopt u omzet mis. Uw vaste lastenlopen gewoon door. Dat wilt u niet als ondernemer. U kunt zich verzekeren tegen dit risico met een bedrijfsschadeverzekering.

Naast de schade aan uw bezit, kan er ook schade ontstaan doordat uw bedrijf stil komt te liggen als gevolg van die schade aan het bezit. Er wordt dan geen winst gemaakt. De vaste kosten (salarissen, belasting, et cetera) lopen wel door. Schade als gevolg van het stilliggen van uw bedrijf kan verzekerd worden op een bedrijfsschadeverzekering. De gedekte gevaren op een bedrijfsschadeverzekering zijn dezelfde gevaren die ook gedekt zijn op uw gebouwen-, goederen- en inventarisverzekering.

Het doel van een bedrijfsschadeverzekering is om uw bedrijf schadeloos te stellen voor inkomensverlies door plotselinge bedrijfsstagnatie als gevolg van een gedekte gebeurtenis.

De dekking 

De gevolgen van een onverwachte noodsituatie kunnen op veel manieren de voortzetting van uw bedrijf beschadigen. Stel, uw bedrijf vat brand of een machine is kapot. Het opnieuw bouwen en het repareren van het pand of de vervanging van de machine kan even op zich laten wachten. De omzet die u hierdoor misloopt, krijgt u met de bedrijfsschadeverzekering vergoed.

Maar ook als u in grote mate niet zonder toeleveranciers of opdrachtgevers kunt, kunt u veel financiële schade leiden als zíj door een onverwachte noodsituatie getroffen worden. In alle gevallen is het nodig om vooraf een goed over nagedacht calamiteiten- en recoveryplan op te stellen.

Wilt u weten of een bedrijfsschadeverzekering voor u een goede oplossing is?

Omdat elk bedrijf anders, is bieden wij advies afgestemd op uw situatie. Vanuit onze expertise en jarenlange ervaring zijn wij in staat u vakkundig te adviseren. Onze adviseur komt graag bij u langs om de risico’s te bespreken en te bekijken welke dekkingen het beste bij uw situatie passen.

Benieuwd wat Boval voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Wij rijden graag bij u langs!


Maak een afspraak met onze adviseur

Doe de verzekeringscheck


Lees het vorige artikel: Wat kunt u zelf doen om onder- of oververzekering te voorkomen

Deel dit artikel via: