Wat kunt u zelf doen om onder- of oververzekering te voorkomen

Door een regelmatig bezoek van uw verzekeringsadviseur kunt u onder- of oververzekering voorkomen. Hiermee voorkomt u (financiële) negatieve gevolgen naar aanleiding van een schade die achteraf niet (voldoende) verzekerd blijkt te zijn. Kennis van de sector is daarbij onmisbaar. Maar wat kunt u zelf doen?

Onderverzekering

Een tekortkoming in een polis is snel gemaakt door achterstallig onderhoud. U heeft bijvoorbeeld uw gebouw(en) uitgebreid, uw machine ingeruild, u bent een nevenactiviteit gestart of er ontbreken inmiddels noodzakelijke dekkingen zoals rechtsbijstand of verzekeringen voor uw personeel zoals een inkomensverzekering en/of werkgeversaansprakelijkheidsverzekering. U bent dan onderverzekerd. Als er dan schade ontstaat, u krijgt te maken met een juridische kwestie of een van uw werknemers is langdurig niet in staat om te werken, dan draait u in alle gevallen zelf op voor de (financiële) schade, de gevolgen en het herstel daarvan. Dit kan tevens de continuïteit van uw bedrijf in gevaar brengen.

Oververzekering

Het tegenovergestelde kan natuurlijk ook plaatsvinden; uw bedrijf krimpt of u stopt met nevenactiviteiten. Als uw verzekeringen daar niet op aangepast worden, betaalt u te veel premie voor dekkingen die niet (meer) van toepassing zijn. U heeft dan te maken met oververzekering en dat is zonde van uw geld.

Het is dus absolute noodzaak om uw situatie en uw verzekeringen geregeld te laten toetsen door een verzekeringsadviseur met kennis van de sector. Nodig dus minimaal eens per jaar of wanneer uw bedrijfsvoering wijzigt een onafhankelijk verzekeringsadviseur uit om uw verzekeringen en activiteiten te bekijken. Wist u dat dit geheel gratis en vrijblijvend is?

Verzekeringscheck

Een verzekeringscheck door een adviseur van Boval kost u niets. Sterker nog; het levert u alleen maar op. Want naast het feit dat u er zeker van kunt zijn dat u goed verzekerd bent, bespaart u bij Boval gegarandeerd 10% op uw huidige premie.

Een verzekeringsadviseur met verstand van de sector die regelmatig met u de verzekeringen en uw activiteiten doorloopt is van belang. Boval is hierin uw partner. Maak vrijblijvend kennis met onze adviseur in uw regio of doe mee met de gratis verzekeringscheck via de button.


Maak een afspraak met onze adviseur

Doe de verzekeringscheck

Lees het vorige artikel: Instructie invullen schadeformulier

Deel dit artikel via: