Inventaris- en goederenverzekering

U kunt te maken krijgen met beschadiging of verlies van uw inventaris of goederen. Bijvoorbeeld door brand, storm, water of diefstal. Ook worden de kosten die ontstaan door het beschadigen of verliezen van de bedrijfsgoederen, inventaris, voorraden of huurdersbelang vergoed met deze verzekering.

Inventaris- en goederenverzekering noodzakelijk?

De inventaris- en goederenverzekering vergoedt de kosten die ontstaan door het beschadigen of verliezen van de bedrijfsgoederen, voorraden of huurdersbelang. Zo behoren machines en dergelijke tot de bedrijfsgoederen. Onder voorraden verstaan wij grondstoffen, halffabrikaten en gereed producten. Met huurdersbelang bedoelen wij de zaken die door u aan het gehuurde zijn toegevoegd en die u zélf moet verzekeren.

Inventarisverzekering

Met de inventarisverzekering verzekert u de zakelijke inboedel die niet voor de verkoop is bedoeld tegen schade door onder andere brand, water of diefstal. Hieronder verstaan we bijvoorbeeld spullen zoals machines, computer, bureau, gereedschappen en (opslag)stellingen. Stel: u bent ondernemer van een grondverzetbedrijf. Door een brand heeft uw loods met uw gereedschappen schade opgelopen. De beschadigde spullen kunt u niet zomaar op eigen kosten vervangen. Maar als u niet blijft leveren, komt de continuïteit van uw bedrijf in gevaar. Met een inventarisverzekering vangt u deze risico’s grotendeels op. Bij schade ontvangt u een vergoeding, waarmee u direct nieuw gereedschap kunt inkopen.

Goederenverzekering

Een goederenverzekering is een verzekering voor schade aan uw grondstoffen, eindproducten of andere handelswaren. Deze verzekering wordt meestal gesloten in combinatie met een inventarisverzekering. Stel: u heeft bloembollen opgeslagen en die gaan door een brand verloren. De goederenverzekering dekt dan de waarde van de verloren bloembollen. De bloembollen heeft u er niet mee terug, maar u ontvangt wel een financiële compensatie zodat de continuïteit van uw bedrijf niet in gevaar gebracht wordt.

Advies

Meer informatie over de inventaris- en goederenverzekering? Onze adviseurs bevinden zich in heel Nederland, dus ook bij u in de buurt. Neem contact op, wij rijden graag bij u langs.


Maak een afspraak met onze adviseur

Afspraak maken

Lees het vorige artikel: Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Deel dit artikel via: