Waar traditionele criminaliteit zoals geweldsdelicten, vermogensdelicten en vandalisme juist daalt, stijgt de cybercriminaliteit. Het is zelfs de snelst groeiende vorm van misdaad. Omdat cybercriminaliteit bij bedrijven wordt gezien als een groot risicofactor is er door de overheid de campagne ‘Preventie cybercriminaliteit’ in het leven geroepen. Daarnaast investeert de overheid ook meer geld in het opsporen van internetcriminelen om deze cijfers terug te dringen. Maar wat kunt u doen tegen cybercriminaliteit?
Wat is cybercriminaliteit?
Bij cybercriminaliteit, ook wel cybercrime genoemd, plegen criminelen een misdaad met ICT, gericht op ICT. Cybercrime heeft dus betrekking op alle elektronische apparaten waar een processor in zit. Hierbij kunt u denken aan een computer, laptop, telefoon of tablet. We spreken van cybercriminaliteit wanneer u slachtoffer bent van hacking, phishing, virussen, enz. Criminelen kunnen op deze manier uw bedrijfsgegevens stelen. Er kan bijvoorbeeld geld worden buitgemaakt, maar het kan ook zijn dat u niet meer op uw computer kunt inloggen en dus niet meer bij uw belangrijke gegevens komt waardoor het werk stil komt te liggen.
Waarom een cybercrimeverzekering?
De ontwikkelingen in de digitale wereld gaan steeds sneller en de groei van cybercriminaliteit is hieraan onlosmakelijk verbonden. Door deze snelle ontwikkelingen wordt cybercrime steeds geavanceerder. Dit betekent dat de kans om als bedrijf slachtoffer te worden van cybercrime dus ook steeds meer aan het toenemen is, met alle gevolgen van dien. Het is daarom ook niet voor niets dat de overheid hier extra aandacht aan besteedt en de campagne ‘Preventie cybercriminaliteit’ heeft opgezet.
De klassieke verzekeringen schieten voor dit risico te kort. Speciaal daarom is de cybercrimeverzekering ontwikkeld. Deze verzekering dekt de financiële schade die u oploopt wanneer uw bedrijf slachtoffer is geworden door een cyberaanval. Onze adviseur komt graag bij u langs om uw risico’s te bespreken en te kijken welke dekkingen het beste bij uw situatie past.
Maak een afspraak met onze adviseur
Afspraak makenLees het vorige artikel: Meest voorkomende vergeten verzekeringen