Meest voorkomende ‘vergeten’ verzekeringen

De meer dan 50 jaar ervaring als verzekeringsspecialist in loon en grondverzet, GWW- en transportsector leert dat de meest ‘vergeten’ verzekeringen gaan over werkgevers en werknemers. De risico’s omtrent arbeidsongeschiktheid, werknemersschade, cybercrime en bestuurdersaansprakelijkheid worden door onwetendheid over een passende verzekering vaak niet meegenomen bij de bedrijfsverzekeringen terwijl de premie alles meevalt, helemaal ten opzichte van de (financiële) gevolgen en de continuïteit van uw bedrijf. De verzekeringscheck toont dit regelmatig aan en biedt daarmee meteen de oplossing.

Geen inkomen bij arbeidsongeschiktheid

De consequentie van het ontbreken van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is dat er géén inkomensvoorziening is bij arbeidsongeschiktheid en daarnaast brengt het ook nog de continuïteit van uw bedrijf in gevaar. ‘In de perceptie van een ondernemer is de premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering vaak erg duur’, zo stelt adviseur Bas Woudenberg. ‘Maar bij het opmaken van een passende offerte, valt de premie meestal wel mee. Ik neem dit dan ook altijd mee bij het uitvoeren van de gratis verzekeringscheck’.

Werkgever steeds vaker aansprakelijk

Tegenwoordig is een werkgever vaker aansprakelijk te stellen omdat er wordt uitgegaan van het principe ‘goed werkgeverschap’. Bijvoorbeeld met schades die niet direct bedrijf gerelateerd zijn (of ontstaan zijn tijdens het gebruik van motorrijtuigen of personeelsuitjes). Want hiervoor moet de werkgever zelf de schade vergoeden, ook als dit door eigen schuld van de werknemer is ontstaan. Een werknemersschadeverzekering vergoedt dan in de meeste gevallen de schade aan de werknemer.

Hetzelfde geldt voor de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Gedupeerde partijen gaan door de verjuridisering van de maatschappij eerder over tot aansprakelijkheidsstelling. De grootste kosten zijn daarbij de verweerkosten van advocaten. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt die kosten niet, een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering wel.

Ook cyberverzekering valt onder de meest vergeten verzekeringen

Cybercriminaliteit neemt steeds meer toe en leidt tot een verlies/beschadiging aan data, (on)toegankelijkheid van systemen, aansprakelijkheid, bedrijfsschade, afpersing en boetes. Zaken die uw bedrijf extra geld kosten en waarvoor u niet standaard verzekerd bent. De cybercrime verzekering dekt deze kosten wel. Bijvoorbeeld kosten voor forensisch onderzoek, communicatie met providers, klanten en justitie.

De verzekeringscheck voorkomt hiaten in de gedekte risico’s

De verzekeringscheck van Boval sluit dit soort hiaten uit omdat de voorwaarden zorgvuldig bekeken worden naar de behoefte van het bedrijf. Daarmee is de basis gelegd voor een advies. Uiteraard tegen de meest gunstige premie en profiteren nieuwe klanten gegarandeerd van 10% korting.

Laat uw situatie bekijken door onze adviseur uit uw regio met onze gratis en vrijblijvende verzekeringscheck. Kost u niets. Sterker nog, onze adviseur laat u zien hoe u juist kunt besparen met de juiste verzekeringen en premie. Daarmee heeft u uw eerste winst al behaald.

Lees het vorige artikel: Checklist brandveilige zonnepanelen

Deel dit artikel via: