Groot cyberrisico voor bedrijven

Bedrijven geven in 2019 topprioriteit aan toenemende cyberrisico.  Zo geeft 32% van de Nederlandse respondenten aan cybercriminaliteit als groot risicofactor te beschouwen, aldus de Allianz Risk Barometer 2019. En niet voor niets. Volgens het onderzoek van risicobeheerder Marsh vormen hackers in 2019 een van de grootste bedreiging voor het bedrijfsleven.

Cyberrisico; schade kan hoog oplopen

Mocht uw bedrijf getroffen worden door cybercriminaliteit dan kan de (financiële) schade hoog oplopen. De cyberverzekering dekt het financiële nadeel dat een verzekerde loopt door of via computer- en/of ICT-systemen, zonder dat er sprake is van materiële schade. Materiële schade, zoals een brand die een serverruimte vernielt, wordt via de traditionele verzekering gedekt.

Waarom een cybercrime verzekering?

De ontwikkelingen in de digitale wereld gaan steeds sneller en de groei van cybercriminaliteit is hieraan onlosmakelijk verbonden. Door deze snelle ontwikkelingen wordt cybercrime steeds geavanceerder. Dit betekent dat de kans om als bedrijf slachtoffer te worden van cybercrime dus ook steeds meer aan het toenemen is, met alle gevolgen van dien. De klassieke verzekeringen schieten voor dit risico te kort. Speciaal daarom is de cybercrime verzekering ontwikkeld. Deze verzekering dekt de financiële schade die u oploopt wanneer uw bedrijf slachtoffer is geworden door een cyberaanval.

Welke cyberrisico’s loopt u met betrekking tot cybercriminaliteit? Onze adviseurs brengen dit graag voor u in kaart.

Neem contact op met onze adviseur

 

Lees het vorige artikel: De zorgplicht naar uw werknemers

Deel dit artikel via: