Cybercrime; wat betekent het voor mij en wat kan ik doen?

Cybercriminaliteit leidt tot een verlies/beschadiging aan data, (on)toegankelijkheid van systemen, aansprakelijkheid, bedrijfsschade, afpersing en boetes. Zaken die uw bedrijf extra geld kosten.

U staat er wellicht niet direct bij stil maar ook uw bedrijf kan te maken krijgen met een cyberaanval. Zo is afgelopen jaar 45% van de bedrijven slachtoffer geworden van cybercriminaliteit. Naast de schade in uw bedrijfsvoering hebben deze incidenten ook vaak financiële schade tot gevolg. Zo bedroeg de gemiddelde schade in 2017 € 184.000 exclusief reputatieschade. U kunt uw bedrijf beschermen tegen de extra (hoge) kosten van cybercriminaliteit met de cyberverzekering.

De cyberverzekering dekt het financiële nadeel dat een verzekerde loopt door of via computer- en/of ICT-systemen, zonder dat er sprake is van materiële schade. Materiële schade, zoals een brand die een serverruimte vernielt, wordt via de traditionele verzekering gedekt. Welke risico’s loopt u met betrekking tot cybercriminaliteit? Onze adviseurs brengen dit graag voor u in kaart. Vraag nu de gratis verzekeringscheck aan.


Vraag vrijblijvend de verzekeringscheck aan

Verzekeringscheck aanvragen

 

Deel dit artikel via: