Cybercriminaliteit; wat betekent het voor mij en wat kan ik doen?

Cybercriminaliteit leidt tot een verlies/beschadiging aan data, (on)toegankelijkheid van systemen, aansprakelijkheid, bedrijfsschade, afpersing en boetes. Zaken die uw bedrijf extra geld kosten.

U staat er wellicht niet direct bij stil maar ook uw bedrijf kan te maken krijgen met een cyberaanval. Het afgelopen jaar is 45% van de bedrijven slachtoffer geworden van cybercriminaliteit. Denk hierbij aan hackers, phising berichten, identiteitsfraude maar ook cyberstalking. Naast de schade in uw bedrijfsvoering hebben deze incidenten ook vaak financiële schade tot gevolg. Zo bedroeg de gemiddelde schade in 2017 € 184.000 exclusief reputatieschade. Speciaal voor deze nieuwe soort criminaliteit is er de cybercrime verzekering ontwikkeld. Daarmee kunt uw bedrijf beschermen tegen de extra (hoge) kosten van cybercriminaliteit.

De cyberverzekering dekt het financiële nadeel dat een verzekerde loopt door of via computer- en/of ICT-systemen, zonder dat er sprake is van materiële schade. Materiële schade, zoals een brand die een serverruimte vernielt, wordt via de traditionele verzekering gedekt. Welke risico’s loopt u met betrekking tot cybercriminaliteit? Onze adviseurs brengen dit graag voor u in kaart. Vraag nu de gratis verzekeringscheck aan.


Vraag vrijblijvend de verzekeringscheck aan

Verzekeringscheck aanvragen


 

Deel dit artikel via: