Compensatie verhoogde premie werkhervattingskas

Mogelijk krijgen Nederlandse werkgevers die sinds 1 januari 2014 een verhoogde premie werkhervattingskas (Whk) betaalden een compensatie. Werkgevers kunnen bezwaar aantekenen als op de nieuwe gedifferentieerde premie Whk uitkeringen staan die niet juist zijn toegerekend.

Vanaf 2014 moeten werkgevers de uitkering van medewerkers die sinds 2010 ziek uit dienst gingen betalen. Omdat de regelgeving in 2012 bekend werd, moesten werkgevers met terugwerkende kracht betalen voor medewerkers die ziek uit dienst gingen tussen 2010 en 2014.

Het Hof van Amsterdam heeft een werkgever die een rechtszaak hierover aanspande in het gelijk gesteld. De belastingdienst ging daarop in Cassatie maar de Advocaat-Generaal heeft de werkgever wederom in gelijk gesteld. Met deze uitspraak is het mogelijk dat werkgevers die sinds 2014 een verhoogde premie Werkhervattingskas (Whk) betaalden, compensatie krijgen.

Daarnaast is het belangrijk om de nieuwe gedifferentieerde Whk-premie te controleren op uitkeringen die niet juist zijn toegerekend. U ontvangt de nieuwe premiebeschikking eind november.

Meer informatie over de verhoogde premie werkhervattingskas?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel of wilt u graag uw nieuwe gedifferentieerde Whk-premie laten controleren? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Stel uw vraag

Bron: Aon

Lees het vorige artikel: Certificeringsplicht drijvend materieel

Deel dit artikel via: