Steeds meer beroepsgroepen moeilijk verzekerbaar

Steeds meer beroepsgroepen zijn moeilijk verzekerbaar. Het wordt namelijk voor bepaalde beroepsgroepen moeilijker om een schade- of aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Door het lage aanbod van verzekeraars zijn de premies voor branches met een hogeschadefrequentie aan voertuigen en branches met incidentele. Maar zeer kostbare schades zijn in veel gevallen onbetaalbaar geworden. Volgens het Financieel Dagblad gaat het vooral om groepen die risicovoller zijn voor de verzekeraar zoals taxi’s, wagenparken, recyclebedrijven en dakdekkers.

Oorzaak richtlijn Solvency II

De belangrijkste oorzaak dat steeds meer beroepsgroepen moeilijk verzekerbaar zijn, ligt volgens brancheverenigingen bij de Europese richtlijn Solvency II. Welke sinds januari 2016 van kracht is. Door de strengere kapitaaleisen worden verzekeraars gedwongen hogere buffers aan te houden. Hoe hoger het risico is, hoe groter de buffer moet zijn waardoor verzekeraars zich steeds meer terugtrekken uit deze risicovolle sectoren.

Door het beperkte aantal overgebleven verzekeraars zijn de premies die deze ondernemers moeten betalen zeer hoog. Waardoor bedrijven die dit niet kunnen opbrengen worden stopgezet, verplaatsen naar het buitenland of gaan zelfs onverzekerd verder.

Verzekeringsoplossingen van Boval

Door de samenwerking met diverse verzekeraars, het aanbieden van maatwerk en het provisieloos verzekeren heeft Boval voor deze moeilijk verzekerbare groepen verschillende verzekeringsoplossingen.

 

Lees het vorige artikel: Alert blijven op Relay Attack bij hybride voertuigen

Deel dit artikel via: