Kabel- en Leidingschade; het belang van de juiste verzekerde som

Veel ondernemers hebben vragen over kabel- en leidingschade. Wij helpen u hier graag bij!

Wanneer er gesproken wordt over kabel- en leidingschade gaat het vaak over de Wet Informatie-uitwisseling Bovengrondse en Ondergrondse Netten en Netwerken (WIBON) in combinatie met de richtlijnen in de Crow 500. Deze richtlijnen zijn opgesteld om graafschades te voorkomen. Erg belangrijk natuurlijk maar waar gehakt wordt vallen spaanders. Ontstaat er toch schade dan is de juiste hoogte van de verzekerde som van belang. In de praktijk komen wij vaak polissen tegen waarbij de verzekeraar de dekking voor kabel- en leidingschade beperkt tot € 500.000, € 250.000 of zelfs € 50.000. Voor de gemiddelde graafschade is dit vaak meer dan voldoende.

Iedere jaar ontvangen wij een aantal schademeldingen waarbij wij dan blij zijn dat onze klant na ons advies heeft gekozen voor een hoog verzekerd bedrag. Er zijn namelijk schades waarbij de eerder genoemde verzekerde bedragen onvoldoende zijn. Denk hierbij aan milieuschade door het raken van een oliegevulde hoogspanningskabel of schade door bedrijfsstilstand. Boval adviseert daarom een verzekerde som van € 2.500.000 per gebeurtenis voor kabel- en leidingschade.

Wilt u hierover meer weten? Neem gerust contact met ons op. Bel 023 520 1030 of vul hieronder uw telefoonnummer in en wij nemen met u contact op. Wilt u alvast meer lezen over kabel- en leidingschade? Wij delen graag onze tips met u.

Bel mij terug

Nieuwsbrief

Met deze gratis nieuwsbrief voorkomt u dat u de laatste ontwikkelingen misloopt op het gebied van verzekeringen, lease, arbodienstverlening en de actuele wet- en regelgeving in de branche. Onze e-mailnieuwsbrief verschijnt één keer per maand.

Deel dit artikel via: