Waarom heb ik een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering nodig?

Mijn accountant adviseerde mij na te denken over een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Waarom zou ik dat nodig hebben?
Het claims-klimaat in Nederland is veranderd. Als bestuurder van een bedrijf maakt u dagelijks belangrijke besluiten en draagt u veel verantwoordelijkheid. Bij ‘voldoende ernstig verwijt ‘ kunt u als bestuurder van een rechtspersoon zoals een BV, ook persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor fouten die binnen uw bedrijf worden gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij financiële problemen, zoals faillissement, of bij juridische kwesties bij waarbij de belangen van derden, zoals klanten of leveranciers, worden geschaad.

Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen van deze persoonlijke aansprakelijkheid. Zonder deze verzekering kunnen de kosten enorm oplopen, wat niet alleen uw bedrijf, maar juist ook uw privé vermogen in gevaar kan brengen.

Wat dekt een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering precies?
Deze verzekering dekt juridische kosten en claims die tegen u persoonlijk als bestuurder worden ingediend. Denk aan fouten in financieel beheer, contractuele verplichtingen of het niet naleven van wet- en regelgeving. Met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is uw privé vermogen goed beschermd.

Kortom, een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering biedt u gemoedsrust en financiële bescherming, zodat u zich kunt focussen op het veilig en efficiënt runnen van uw onderneming.

Wilt u meer advies of informatie over onze cybercrime verzekering?
Wij bieden vrijblijvend en persoonlijk advies op maat. Bel gerust 023 – 520 10 30 of vul ons contactformulier in en wij nemen contact met u op.

Florian Koopman
Accountmanager Schade- en Inkomensverzekeringen

Deel dit artikel via: