Laat periodiek uw polis controleren door een verzekeringsadviseur

De schade aan uw bedrijf kan oplopen tot enkele miljoenen euro’s. Verzekeraars zijn daarom kritisch bij de acceptatie van uw aanvraag van een verzekering. Daarnaast beoordeelt de verzekeraar regelmatig de bestaande verzekeringen in de eigen portefeuille. Bij de eerstkomende contractvervaldatum is het dus mogelijk dat er wijzigingen aan de verzekering worden doorgevoerd. Ook kan het zo zijn dat de verzekeraar de verzekering helemaal opzegt. Het is daarom belangrijk dat u op tijd op de hoogte wordt gesteld van eventuele wijzigingen en dat u een alternatief wordt geboden als de verzekering wordt opgezegd.

Het is bij een wijziging van een verzekering ook mogelijk dat er eisen worden gesteld aan uw bedrijfsvoering in de vorm van een clausule op de polis. In het geval van een brandverzekering kunnen er aanvullende eisen worden gesteld door een verzekeraar. Veelvoorkomende eisen zijn een verplichting tot een periodieke elektrakeuring. Ook kan er worden geëist dat u met open vuur nooit in de nabijheid van brandbare stoffen en/of brandbaar materiaal werkt. Andere veel voorkomende eisen hebben betrekking op alarmeisen en buitenopslag van goederen en materiaal. U kunt alle eisen vinden op uw polis. Als u niet voldoet aan de eisen, dan kan de verzekeraar uw aanvraag afwijzen. U kunt met uw verzekeraar een wachttermijn afspreken. Zo blijft u verzekerd totdat u aan alle eisen voldoet.

Boval helpt u graag bij het controleren van uw polis. Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u telefonisch contact opnemen via 023 – 520 1030. Onze adviseurs staan u graag te woord en helpen u bij al uw vragen.

Deel dit artikel via: