Hoe kan ik mijn energieopslagsysteem het beste verzekeren?

Energieopslagsystemen hebben een cruciale rol gekregen in het moderne energielandschap, vooral door hun vermogen om elektriciteit op te slaan van hernieuwbare bronnen zoals zonnepanelen. Naast dat deze energieopslagsystemen zorgen voor een besparing op uw energierekening brengt het ook risico’s met zich mee.

Een energieopslagsysteem kan op drie manieren ingezet worden;

  • voor het opvangen van stroomuitval en/of:
  • voor het bewaren van overdag opgewekte zonnestroom voor als het ’s avonds donker is en/of:
  • voor het laden van het net als de tarieven laag zijn en de opgeslagen stroom gebruiken of verkopen als de tarieven hoog zijn.

De beste plek om een energieopslagsysteem te plaatsen

Energieopslagsystemen brengen risico’s met zich mee. Als er brand uitbreekt, komen er giftige rookgassen vrij. Het blussen met water geeft bij dit soort brand een verontreiniging met flinke schade voor het milieu. Daarnaast kan een brand bij een opslagsysteem zichzelf in stand houden. Dit heet een ‘thermal runaway’. U kunt deze brand nauwelijks blussen, waardoor de brand meerdere dagen kan duren.

Preventie eisen voor energieopslagsystemen

Voor het verzekeren van een opslagsysteem zijn bepaalde eisen van kracht. U kunt denken aan de plaatsing van een brandwerende tussenwand en voldoende afstand tot andere gebouwen. Denkt u erover na om een energieopslagsysteem aan te schaffen? Neem dan contact op met uw adviseur. Hij kan u precies vertellen welke eisen er gelden in uw specifieke situatie.

Verzeker u tegen dit risico met de brandverzekering

Een brand in uw bedrijfspand kan tot grote schade lijden. Naast het bedrijfspand, kan er ook schade ontstaan aan de voorraad die aanwezig is in het pand, verdere inventaris en niet te vergeten uw administratie. Door al deze schade(n) loopt u het risico dat uw bedrijf financieel nadeel lijdt. Een brandverzekering vangt de risico’s op. Aanvullend daarop bieden wij mogelijkheden om opruimings- en reconstructiekosten mee te verzekeren.

Wilt u meer informatie over een brandverzekering? Neem dan telefonisch contact op via 023 520 10 30 of laat ons u terugbellen. Onze adviseurs staan u graag te woord.

Bron: Duurzaam Bouwloket
Bron: CE Delft
Bron: Bouw en Installatie HUB
Bron: rvo
Bron: Avero Achmea

Deel dit artikel via: