De voordelen van de milieuschadeverzekering

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijk thema voor veel ondernemers. Toch is milieuschade niet altijd te voorkomen. Werkt u bijvoorbeeld met schadelijke stoffen? Of veroorzaken uw bedrijfsactiviteiten onbedoeld milieuschade door bijvoorbeeld lekkage of brand? Dan kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Gelukkig biedt een milieuschadeverzekering (MSV) hierbij uitkomst.

De milieuschadeverzekering is geschikt voor bijna elk bedrijf
Vrijwel elk bedrijf heeft namelijk wel stoffen die vervuilend kunnen zijn, en vervuiling kan snel optreden. Denk aan het saneren van vervuilde grond door bijvoorbeeld verontreinigd bluswater.

Dekking sanerings- en herstelkosten op eigen locatie
De verzekering dekt niet alleen de sanerings- en herstelkosten op uw eigen terrein, maar ook die op aangrenzende terreinen na een onverwachte gebeurtenis. Daarnaast biedt de MSV bij derden dekking voor sanerings- en herstelkosten op werklocaties buiten uw eigen bedrijfsterrein.

Milieuschadeverzekering bij derden biedt ook dekking op de werklocatie
Voert u werkzaamheden uit op een andere locatie dan het eigen bedrijfsterrein? Dan is er kans op milieuschade op andermans terrein. Deze schade op werklocaties is mee te verzekeren met een bij-derden dekking.

De brand- of aansprakelijkheidsverzekering dekt meestal geen saneringskosten
Is er bijvoorbeeld sprake van verontreinigde grond of oppervlaktewater? Dan is de veroorzaker verplicht deze schade op te ruimen. Dit kan aanzienlijke financiële gevolgen hebben. De brand- en aansprakelijkheidsverzekering bieden meestal geen dekking voor deze saneringskosten. Alleen letselschade als gevolg van milieuschade valt meestal onder de aansprakelijkheidsverzekering. Ook is inkomende milieuschade meestal beperkt meeverzekerd bij de meeste verzekeraars.

Voor dekking op de milieuschadeverzekering hoeft er geen aansprakelijkheid te zijn 
Een groot voordeel van de MSV is dat er geen aansprakelijkheid nodig is voor de dekking. Dit voorkomt discussies over aansprakelijkheid en bijbehorende juridische rompslomp.

Wilt u meer informatie over onze werkmaterieelverzekering?

Onze adviseurs helpen u graag. Wij bieden vrijblijvend en persoonlijk advies op maat. Bel gerust 023 – 520 10 30 of vul ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Erik Janssen
Accountmanager Schade- en Inkomensverzekeringen

Deel dit artikel via: