Drie redenen om uw zorgverzekering onder de loep te nemen

De zorgpremies voor het aankomende jaar zijn bekend. Dit is hét moment om uw huidige zorgverzekering te evalueren. Waarom? Hier zijn drie redenen om uw zorgverzekering onder de loep te nemen.

1. Grote premieverschillen

Het afgelopen jaar zijn de vaste lasten, inclusief zorgpremies, flink gestegen. Aankomend jaar zullen de zorgpremies nog verder stijgen. Daarom is het extra belangrijk om niet meer te betalen dan nodig is. Bent u op de hoogte van de grote premieverschillen tussen verschillende zorgverzekeringen? Interessant genoeg is de inhoud van het pakket bij alle verzekeraars gelijk. Het verschil komt door de hoeveelheid zorgverleners die gecontracteerd zijn. Met een andere basisverzekering kunt u mogelijk minder premie betalen.

2. Uw zorgwensen veranderen

Naast de inhoud van uw zorgverzekering, kan aankomend jaar ook uw eigen zorgbehoefte veranderen. Verwacht u volgend jaar gezinsuitbreiding, plant u vaker tandartsbezoeken of heeft u vanwege fysieke mankementen meer fysio afspraken nodig? Overweeg dan zorgverzekeringen te vergelijken voor 2024. De kans is groot dat een andere zorgverzekering beter aansluit op uw behoeften. Kijk bij het vergelijken niet alleen naar de basisverzekering, maar eventueel ook kritisch naar aanvullende verzekeringen. Verzekeringen alleen voor de zorg die u verwacht nodig te hebben, helpen uw premie te besparen.

3. Uw huidige verzekeraar sluit niet meer aan bij uw behoeften

Zit u al jaren bij dezelfde verzekeraar? Het is ook mogelijk dat uw verzekeraar niet meer bij u past. De kwaliteit en dienstverlening van de verzekeraar spelen hierin een grote rol. Mogelijk heeft u minder positieve ervaringen gehad met de klantenservice, verloopt de afhandeling van rekeningen traag of staat uw favoriete zorgverlener niet langer gecontracteerd bij uw huidige verzekeraar.
Het is ook mogelijk dat het soort basisverzekering dat uw verzekeraar aanbiedt is veranderd. Er zijn namelijk vier verschillende basisverzekeringen: restitutiepolis, combinatiepolis, naturapolis of naturapolis budget.

Vergelijken loont

Het loont om te vergelijken. Neem daarom uw zorgverzekering onder de loep, en overweeg welke zorg u het komende jaar verwacht nodig te hebben. Binnenkort kunt u via de Boval zorgvergelijker gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken en zien welke zorgverzekering het beste bij u past!

Bron: Independer

 

Deel dit artikel via: