Subsidie duurzame inzetbaarheid bedrijven

Veel bedrijven vinden het tegenwoordig belangrijk om zich bezig te houden met het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van hun werknemers. Het liefst wil iedere ondernemer dat zijn werknemers tot hun pensioen gezond, gelukkig en gemotiveerd kunnen werken. Hierbij focussen bedrijven zich vaak op het verbeteren van arbeidsomstandigheden, vitaliteit, bewustwording en eigen regie op de loopbaan. Het doel hiervan is dat iedereen gezond, vitaal en productief te werk gaat. Goed nieuws is dat u vanaf 1 september j.l. subsidie kunt aanvragen om bovenstaande doelen te behalen binnen uw bedrijf.

Subsidie
Dit jaar is er 82,5 miljoen euro beschikbaar gemaakt voor projecten en bedrijven. Het is van belang dat de projecten zich richten op één of meer van de volgende thema’s:

  • Gezond, veilig en vitaal werken;
  • Goed werkgeverschap en goed opdrachtgeverschap;
  • Een leven lang ontwikkelen en arbeidsmobiliteit;
  • Bewustwording en eigen regie van werkenden op hun loopbaan.

U kunt de subsidie aanvragen via het Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid. Let op: de subsidie kan worden aangevraagd tot en met 30 november 2023.

Projectadministratie versoepeld
Belangrijk om te weten is dat bij het ontvangen van subsidie het van belang is dat u een projectadministratie opzet. Het bestand bestaat uit vier onderdelen; Financiële administratie, Activiteiten administratie, RVU-administratie en KvK-lijst. U hoeft hier niet meer de namen en e-mailadressen in te registreren voor de mensen die deelnemen aan duurzame inzetbaarheidsactiviteiten of eerder stoppen met werken.

Bron: swz.nl

Deel dit artikel via: