Welke mogelijkheden zijn er voor het leasen van werkmaterieel?

Boval Lease biedt u de mogelijkheid gebruik te maken van 2 vormen van leasing, namelijk operationele lease en financiële lease. In beide gevallen kunnen wij u een 100% financiering bieden voor zowel nieuwe als (jong) gebruikte bedrijfsmiddelen.

Beide leasevormen bieden een aantal overeenkomstige voordelen. Enerzijds maakt u bij leasen geen inbreuk op de liquiditeit binnen uw onderneming waardoor uw werkkapitaal onaangetast blijft. Dit in tegenstelling tot het financieren uit eigen middelen. Anderzijds dient enkel en alleen het te leasen object als onderpand in plaats van alle zekerheden die mee verbonden worden bij een financieringsconstructie via de huisbankier. Daarnaast houdt u uw kredietfaciliteit bij uw bank intact, wat weer van pas kan komen bij eventuele investeringen in onroerend goed of een verruiming van uw RC-krediet.

Financiële lease

Een financiële lease is een financieringsvorm waarbij u de betaling van de aankoopprijs spreidt over een vooraf afgesproken looptijd, vermeerderd met rentekosten. Het object dient gedurende deze looptijd als onderpand en de rente staat voor deze periode vast. U bent economisch eigenaar van het object en het juridisch eigendom gaat, na betaling van de laatste termijn, aan het eind van de looptijd over naar u. Er is hier sprake van een ‘on-balance’ financiering.

Operationele lease

Een operationele lease daarentegen is een ‘off-balance’ financieringsvorm wat betekent dat zowel het object als de leaseovereenkomst niet op de balansgezet worden. Dit zorgt er weer voor dat de solvabiliteit binnen uw onderneming niet aangetast wordt. Zowel het economisch als juridisch eigendom liggen, gedurende de leaseovereenkomst, bij de leasemaatschappij. Aan het eind van de rit kunt u het object inleveren of eventueel (tegen een vooraf afgesproken koopoptie) overnemen.

Voor maatwerk kunt u terecht bij Boval Lease. Wij bieden u, via persoonlijk contact, een scherp tarief met een aanzienlijke mate van snelheid, flexibiliteit en creativiteit.

Bart van Alphen, Directeur Boval Lease.

Deel dit artikel via: