‘Vroeg of laat krijgt iedereen met verzuim te maken’

24 jaar geleden startte Wietse Tates hoveniersbedrijf Le Gardinier in Lisserbroek. Samen met zijn gedreven en jonge team werken ze dagelijks vol enthousiasme aan uiteenlopende projecten; van het repareren van een omgewaaid schuttingscherm tot het aanleggen van een compleet park. Le Gardinier is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een goedlopend hoveniersbedrijf. “Het is als ondernemer belangrijk om ook te kijken naar de (financiële) risico’s die je loopt. 19 jaar geleden kwam ik in contact met Bob Verkuyl. Boval is, als onafhankelijke brancheconsultant op het gebied van advisering en financiële dienstverlening, branchespecialist in (onder andere) de hovenierssector. Ze kennen de branche en weten daardoor precies welke verzekeringen belangrijk zijn om risico’s te voorkomen”, aldus Wietse.

Lees de advertorial ook in Vakblad de Hovenier.

Wietse Tates en accountmanager Bob Verkuyl.

Ondernemen is er met de paplepel ingegoten

Wietse komt uit een echte ondernemersfamilie en begon Le Gardinier al op 19-jarige leeftijd. “In de buitenlucht werken aan mooie projecten voor verschillende klanten is altijd al een droom van mij geweest.” Die droom werd werkelijkheid in 1999. Zijn bedrijf is nu een goedlopend hoveniersbedrijf dat actief is in de regio’s Haarlemmermeer, Bollenstreek, Amsterdam, Den Haag en de omliggende gemeentes. Zijn klanten bestaan voor 50 procent uit particulieren, 25 procent uit bedrijven en de overige 25 procent bestaat uit overheidsbedrijven. “Passie, originaliteit, vakmanschap en klantgerichtheid typeren de manier waarop wij werken. Binnen Le Gardinier zijn we niet alleen trots op onze projecten, maar wij zijn vooral trots als we écht tevreden klanten hebben. Met sommige klanten hebben wij een duurzame samenwerking van bijna 20 jaar. In mijn ogen moet je bestaande klanten koesteren. Bij Boval ervaren wij ook het persoonlijk contact en daarom past Boval goed bij ons als onderneming.”

Boval - Le Gardinier

Duurzaamheid als intrinsiek thema

“Niet alleen de persoonlijke aanpak en de passie voor ons werk staan voorop. Het thema duurzaamheid vinden we ook heel belangrijk binnen Le Gardinier. En dit dragen we ook uit door onze klanten zoveel mogelijk te adviseren om te kiezen voor beplanting in plaats van bestrating. Een groene tuin biedt namelijk talloze voordelen ten opzichte van een tegeltuin. Het is milieuvriendelijker en draagt bij aan de biodiversiteit en het behoud van de natuur. Je kunt een tuin wel ‘dichttimmeren’ maar wij adviseren altijd om ook eens te kijken naar wat groen te bieden heeft. Tegeltuinen absorberen warmte. Groene tuinen koelen de omgeving juist af door verdamping en schaduw, wat de temperatuur in de zomer aanzienlijk kan verlagen. We vinden het belangrijk om samen met onze klanten te streven naar een groenere toekomst.”

Boval - Le Gardinier

Groene tuin versus tegeltuin.

Goed verzekerd

“Het is belangrijk om je als bedrijf in te dekken tegen bepaalde bedrijfsrisico’s. Al onze verzekeringen lopen via Boval. We hebben al jaren een goede samenwerking. Onze vaste adviseur Bob Verkuyl zorgt ervoor dat wij ons kunnen focussen op waar wij goed in zijn en hij ontzorgt ons op het gebied van verzekeringen. Hoveniers zijn doeners en het is fijn dat het ‘denkwerk’ op verzekeringsgebied overgelaten kan worden aan mensen die er verstand van hebben. Het is niet alleen dat we weten dat we goed verzekerd zijn, maar Bob denkt ook echt met ons mee. Hij weet wat ons werk inhoudt en anticipeert op zaken wanneer dit nodig is. Als er veranderingen plaatsvinden binnen Le Gardinier dan denkt Bob met ons mee. We lopen sowieso een keer per jaar het verzekeringsdossier door, dan kijken we welke verzekeringen (nog) relevant zijn en welke niet meer.”

Verzuimverzekering voor de groenprofessional

Naast een verzuimverzekering bieden we ook het MKB Verzuim-ontzorgpakket aan voor ondernemers in de groensector. Het MKB Verzuim-ontzorgpakket is een uniek concept gericht op het voorkomen van verzuim. Het is een totaalconcept, waarin het geheel van inkomensverzekeringen, arbodienstverlening, re-integratie en juridisch advies samenkomen. Het beheer en de administratie van het verzuimproces wordt van a tot z geautomatiseerd. Dit houdt in dat wij vanaf de eerste dag na de ziekmelding het hele verzuimtraject begeleiden. Naast advies, preventie en de verzekering worden dus ook de re-integratie en arbodienstverlening uit handen genomen. Dit kan het bedrijf helpen om de terugkeer van werknemers naar de werkvloer te bevorderen en voorkomen dat werknemers langdurig ziek blijven. Het pakket is modulair opgebouwd en kan precies naar de wensen en behoeften van het bedrijf worden ingericht. “Gelukkig hebben we binnen Le Gardinier nog weinig te maken gehad met verzuim, maar ieder bedrijf krijgt hier toch vroeg of laat mee te maken. Het is belangrijk om je voor deze risico’s te verzekeren”, vertelt Wietse.

De voordelen van het MKB Verzuim-ontzorgpakket:

  • een verzuimverzekering die volledig aansluit bij uw cao;
  • vanaf dag één na de ziekmelding pakken wij het verzuim voor u op;
  • pluspakket met aanvullende verzekeringen voor u en uw werknemers;
  • één digitale omgeving voor polisinzage, ziekmeldingen en wijzigingen;
  • salariskoppeling waarmee de werknemersgegevens maandelijks automatisch worden bijgewerkt met de gegevens vanuit de salarisadministratie (alleen van toepassing bij het pakket van a.s.r.);
  • één vaste contactpersoon;
  • Wij werken nauw samen met gecertificeerde arbodiensten die gespecialiseerd zijn in de sector;
  • juridische dienstverlening bij een reorganisatie, fusie of arbeidsconflict;
  • werknemers die weer snel en duurzaam aan het werk kunnen!

Meer informatie over het MKB Verzuim-ontzorgpakket leest u hier.

Meer informatie over verzekeringen voor hoveniers?
Elk bedrijf is anders en daarom biedt Boval maatwerk. Het loont altijd om uw verzekeringen onder de loep te nemen. Wij kunnen op basis van marktverkenning gedegen en onafhankelijk advies geven en bieden vrijblijvend en persoonlijk advies op maat.
Wilt u meer informatie over verzekeringen voor hoveniers? Bel gerust naar: 023 – 520 10 30. Onze adviseurs staan u graag te woord.

Deel dit artikel via: