Schadevergoeding hovenier door vertraging opleverdatum

Cas van hoveniersbedrijf Spit is door de familie Schouten benaderd voor een grote opdracht. Zij hebben hem gevraagd een gehele nieuwe achtertuin aan te leggen met een gazon, meerdere plantsoenen, een groot terras en een veranda. Cas neemt de opdracht aan en hij komt met de familie Schouten overeen dat de tuin over twee maanden, in augustus 2022, helemaal klaar zal zijn.

Leveringsproblemen zorgen voor vertraging opdracht

Naarmate de opleverdatum nadert, krijgt Cas bericht van de tegelleverancier dat zij kampen met leveringsproblemen en dat de terrastegels voor de familie Schouten minstens drie weken zijn vertraagd.

Opdrachtgever eist schadevergoeding hovenier

De familie Schouten beroept zich op de overeengekomen opleverdatum en stelt dat wanneer Cas de tuin (inclusief terras) niet voor of op deze datum aan hen oplevert, Cas daarmee direct in verzuim is en de familie schadevergoeding van hem zal vorderen. Er ontstaat een procedure en Cas is genoodzaakt een jurist in te schakelen, met extra kosten als gevolg.

Advies om algemene voorwaarden te hanteren

Nadat de zaak is afgerond en partijen onderling tot een oplossing zijn gekomen, krijgt Cas het advies mee om voor het vervolg algemene voorwaarden op te stellen en te hanteren. Daarin kan hij onder andere afspraken maken waarmee hij voorkomt dat hij in een situatie als deze direct gehouden is een schadevergoeding te betalen, maar ook kan hij daarin zijn aansprakelijkheid bij schade beperken.

Kom als hovenier niet voor verrassingen te staan

Wilt u net als Cas goede afspraken maken met uw opdrachtgever om te voorkomen dat u voor verrassingen, en eventuele extra kosten, komt te staan? Dan is het aan te raden algemene voorwaarden te hanteren. De juristen van Boval hebben jarenlange ervaring in het opstellen van een goede set algemene voorwaarden die volledig aansluiten bij uw werkzaamheden als hovenier. Benieuwd naar alle voordelen van het hanteren van algemene voorwaarden? Onze juridische samenwerkingspartner Frontyr vertelt u hier graag meer over in de blog over het belang van algemene voorwaarden.

De verzuimverzekering voor groenprofessionals

Naast juridische hulp biedt Boval dé verzuimverzekering voor groenprofessionals. Geheel afgestemd op uw CAO. Met de verzuimverzekering van Boval voorkomt u hoge kosten en bespaart u tijd. Vanaf dag 1 na ziekmelding pakken wij het verzuim volledig voor u op. Daarnaast kunt u altijd schakelen met uw vaste contactpersoon. Wij helpen uw medewerkers om weer snel en duurzaam het werk op te pakken.

Lees meer over onze verzuimverzekering of bel 023 – 520 10 30.

Deel dit artikel via: