Is uw werknemer mantelzorger? Zorggenoot van NN biedt gratis hulp

Werknemers zijn soms ook mantelzorger voor een ouder, partner, kind of vriend(in). Hier komen regels, richtlijnen en voorwaarden bij kijken. De mantelzorger krijgt vaak aardig wat op zijn bord en ziet soms door de bomen het bos niet meer. Zeker als het werk gewoon doorgaat.

Online platform Zorggenoot

Om het voor werknemers gemakkelijker te maken, is er nu Zorggenoot. Dit is een online platform én mantelzorgmakelaar waar werknemers en bedrijven terecht kunnen voor al hun vragen rondom mantelzorg. Het goede nieuws is dat u als werkgever gratis gebruik kunt maken van Zorggenoot voor werknemers tot 1 januari 2024. U en uw werknemers krijgen toegang via www.zorgenoot.nl/nnzorg.

Mantelzorg bespreekbaar maken

Mantelzorgen doet u er niet even naast. Het vraagt veel van een werknemer. Hierdoor ontstaan concentratieproblemen, burn-outklachten en uiteindelijk verzuim. 18% van al het verzuim is mantelzorg gerelateerd. Dat wilt u als werkgever natuurlijk voorkomen! Daarnaast wilt een werknemer niet altijd zijn of haar verhaal delen met de werkgever. Zorggenoot geeft tools en workshops om mantelzorg bespreekbaar te maken en te begrijpen binnen uw bedrijf. U vindt ze via www.zorggenoot.nl/nnzorg.

Zorggenoot voor al uw vragen

Een werknemer combineert werk met de zorg voor bijvoorbeeld een kind, ouder, partner of vriend(in). Al die ballen hooghouden kost veel energie. Daarnaast moet de werknemer zelf alle zorg organiseren en antwoorden vinden op zijn vragen. Maar waar kan een mantelzorger eigenlijk terecht? Zorggenoot helpt de werknemer in het doolhof, kijk maar op www.zorggenoot.nl/nnzorg. Hier vindt u zaken als het vinden van een verpleegtehuis en ondersteuning bij al het regelwerk.

Tot 1 januari 2024 is Zorggenoot gratis

Natuurlijk wilt u het beste voor uw werknemers.  Daarom kunt u tot 1 januari 2024 gratis gebruik maken van Zorggenoot. Ook als uw werknemers geen collectieve zorgverzekering van Nationale Nederlanden hebben mogen zij hier gebruik van maken.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw adviseur én bekijk de bijgevoegde brochure.

Deel dit artikel via: