Cybercriminaliteit; ach dat gebeurt mij toch niet

Dit is een veel gehoorde uitspraak binnen onze klantenkring in de Loon-en Grondverzet sector. Helaas is het zo dat de schadegevallen zich opstapelen en dat eenieder wel een organisatie kan noemen die toch is getroffen. De gevolgen van een hack zijn veelal niet te overzien en moeilijk op te lossen.

Natuurlijk kan je zelf veel doen aan het voorkomen van een hack, zorg er bijvoorbeeld voor dat je systemen up-to-date zijn en maak met regelmaat een back up van je gegevens. Mocht je dan toch een keer in aanraking komen met deze vorm van criminaliteit dan is cybercrime verzekering een uitkomst.

Deskundige ondersteuning door ervaren mensen die weten welke stappen er genomen moeten worden is dan geen “nice to have” meer maar een “must have” geworden. Een dergelijke verzekering dekt o.a.:

  • Aansprakelijkheid voor schade bij anderen door cybercriminaliteit
  • Eigen schade, zoals kosten om imagoschade te herstellen of de kosten van gestolen data
  • Omzetverlies als bijvoorbeeld uw website langere tijd onbereikbaar is door een cyberaanval

€67.000 cybercrime schade in 2022

Onder de Nederlandse bedrijven die in 2022 door cybercrime zijn getroffen, was de schade gemiddeld € 67.000. Hoe groter het bedrijf, hoe hoger die kosten. En als een bedrijf meer gevoelige informatie begint te verzamelen, is de potentiële schade óók groter.

Als onafhankelijk adviseur heeft Boval een breed scala aan aanbieders van cybercrime verzekeringen tot haar beschikking. Uw adviseur, die op de hoogte is van uw werkzaamheden, kan u goed adviseren welke dekking het best passend is voor uw organisatie.

Cybercriminaliteit- Boval

Wilt u meer advies of informatie over onze cybercrime verzekeringsoplossingen?

Wij bieden vrijblijvend en persoonlijk advies op maat. Bel gerust 023 – 520 10 30 of vul ons contactformulier in en wij nemen met u contact op.

Bob Verkuyl
Accountmanager Schade- en Inkomensverzekeringen

Deel dit artikel via: