Klant in actie: Spelt zet afval om in herbruikbaar materiaal

Voor deze Klant in actie werden we verwelkomd door Arnoud de Lange die ons een rondleiding gaf over het terrein van Spelt in Nieuwveen. Familiebedrijf Spelt is sterk in het inzamelen en verwerken van afvalstromen en in het uitvoeren van grondwerkprojecten, waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Vrijwel alle afvalstoffen die bij Spelt binnenkomen worden namelijk gerecycled en omgezet in grondstoffen en energie. 

Afvalinzameling

U heeft ongetwijfeld wel eens een container van Spelt gezien. Ze zijn met hun zes vestigingen namelijk in heel Nederland actief. Spelt levert deze containers op locatie en halen ze weer op als ze vol zijn. Op een van hun vestigingen verwerkt Spelt vervolgens het bedrijfsafval, bouw- en sloopafval, puin, hout, tuin- en groenafval, dakafval en gevaarlijk afval. Ze scheiden de verschillende afvalstromen en verwerken de afvalstoffen tot grondstoffen als bron voor energie. Zo is afval geen restmateriaal maar een duurzame vervanging van primaire grondstoffen!

Grondwerken

Naast afvalinzameling is Spelt ook sterk in het uitvoeren van grondwerkprojecten. De werkzaamheden die ze hiervoor verrichten zijn verdeeld in drie onderdelen: bodemsanering, sloopwerken en grondwerken. Ze dragen onder andere zorg voor het ontgraven van cunetten, aanleggen van wegfundaties, uitvoeren van bodemsaneringen en rijplatenvoorzieningen. Wegfundaties worden voorzien van verhardingen en terreininrichting en groenvoorzieningen maken het project compleet. Daarnaast voorzien ze in de aanleg van rioolsystemen in combinatie met putten om hemelwater, terreinwater en rioolwater af te voeren.

Al meer dan 20 jaar klant van Boval

Spelt is al meer dan twintig jaar klant van Boval: “We zijn blij met de samenwerking met Boval. Het draait altijd om korte lijnen en ze zijn makkelijk aanspreekbaar. Als we advies krijgen, staat Spelt centraal en niet wat het meest winstgevend is voor Boval en dat waarderen we enorm.”, aldus Arnoud de Lange, Hoofd verkoop Midden-Nederland Spelt.

Deel dit artikel via: