Is het afsluiten van een ziekteverzuimverzekering nuttig?

Een zieke medewerker, ieder bedrijf krijgt hier vroeg of laat mee te maken. Bij ziekte zijn er verschillende financiële verplichtingen waaraan u moet voldoen. Als werkgever is het belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn. Bij langdurig verzuim kunnen de kosten namelijk hoog oplopen. Een ziekteverzuimverzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen hiervan. 

Door een ziekteverzuimverzekering af te sluiten, kunnen bedrijven zich verzekeren tegen verschillende risico’s, zoals langdurige of kortdurende ziekte en arbeidsongeschiktheid van een werknemer. Vaak is het ook mogelijk (en voordeliger) om aanvullende werknemersverzekeringen mee te verzekeren.

Een ander voordeel van een ziekteverzuimverzekering is dat bedrijven vaak kunnen rekenen op ondersteuning en advies van de verzekeraar bij het begeleiden/re-integreren van zieke werknemers. Dit kan het bedrijf helpen om de terugkeer van werknemers naar de werkvloer te bevorderen en om te voorkomen dat werknemers langdurig ziek blijven.

Kortom, door een ziekteverzuimverzekering af te sluiten kan een bedrijf zich beschermen tegen de financiële risico’s die gepaard gaan met afwezigheid van werknemers door zieke of arbeidsongeschiktheid en kan het bedrijf rekenen op ondersteuning en advies van de verzekeraar bij het begeleiden van zieke werknemers.

Boval biedt ondernemers in de loon- en grondverzet, grond-, weg- en waterbouw en hovenierssector een compleet besparingsaanbod op de ziekteverzuimverzekering.

Wilt u meer advies of informatie over onze ziekteverzuimverzekering?

Wij bieden vrijblijvend en persoonlijk advies op maat. Bel gerust 023 – 520 10 30 of vul ons contactformulier in en wij nemen met u contact op.

Bas Woudenberg
Accountmanager Schade- en Inkomensverzekeringen

Deel dit artikel via: