Dekking voor verspreiding zonnepaneeldeeltjes na brand

Vanaf 22 juni verzekert NN (Nationale Nederlanden) schade door zonnepaneeldeeltjes kosteloos mee op de milieuschadeverzekering. Deze verzekering is ook beschikbaar binnen het totaalpakket van Boval.

Het aantal zonnepanelen in ons land neemt razendsnel toe. En daarmee ook de kans dat de panelen betrokken raken bij een brand, waardoor de deeltjes zich in de omgeving kunnen verspreiden.  Zonnepaneeldeeltjes komen bij een brand soms kilometers ver terecht. Daardoor ontstaat er schade.

Wie voor de kosten opdraait is vaak onduidelijk. Aansprakelijkheid is meestal niet aan de orde vanwege overmacht. De gebouwenverzekering dekt opruimen, maar is beperkt tot de eigen locatie en de buren. Een milieuschadeverzekering biedt geen dekking want er is geen sprake van verontreiniging.

Binnen het totaalpakket van Boval is er via NN nu een dekking die deze schade (eigen schade én schade aan derden) kosteloos meeverzekert.

Wilt u meer informatie over deze dekking of wenst u een afspraak te maken? Neem dan contact op via ons contactformulier of bel naar 023 – 520 10 30.

Deel dit artikel via: