JdB groep: Ze snappen precies hoe wij denken!

Wij mochten voor onze rubriek ‘Klant in actie’ mee met onze trouwe klant JdB groep. Het familiebedrijf bestaat meer dan 75 jaar en wij hebben de eer om Gerrit Schrage, onder andere verantwoordelijk voor het wagenpark, en Wilco den Breejen, een van de eigenaren van JdB groep, te interviewen. Het bedrijf is uitgegroeid tot een onderneming met ruim 180 medewerkers. JdB groep is actief in de GWW-sector en handelt in grond. 

Wij blijven ondernemen door kansen te benutten

In 1946 startte Jacobus den Breejen zijn bedrijf als handelaar in zand en grond. Het groeide uit tot een grond- en aannemersbedrijf. Door de juiste kennis te vergaren en succesvolle samenwerkingen met diverse partijen aan te gaan, ging Den Breejen echt verschil maken binnen de branche. Het ondernemerschap en de nodige ervaring is terug te zien in de drie generaties binnen het bedrijf. Gerrit: “Wij blijven ondernemers die kansen zien én benutten!”

Ze snappen precies hoe wij denken

Gerrit: “Boval past goed bij onze organisatie. Ze snappen precies hoe wij denken en helpen ons bij complexe vraagstukken. Alle verzekeringen hebben wij comfortabel bij één partij ondergebracht. Daarnaast hebben wij altijd één vast contactpersoon waarmee wij kunnen schakelen. Al sinds 2007 heb ik veel contact met Remon Drenth, onze adviseur vanuit Boval. Vooral de term ‘meteen schakelen’ past bij onze samenwerking. Bij een verzekeringsvraagstuk kunnen wij prima bij Remon terecht. Door de kennis van onze branche heeft Boval aan één woord genoeg en maken wij samen snel stappen.”

Klant in actie

Foto: Gerrit Schrage en Remon Drenth

Diverse projecten, grond, veen, flora en fauna

JdB mag werken aan mooie projecten binnen de GWW-sector. Wilco: “Op dit moment werken we aan een grootschalig project op de A9. Hiervoor wordt een groot aantal van onze collega’s en materieel ingezet. Verder werken wij met veel partijen samen en zijn onze projecten zeer uiteenlopend. Denk aan het woonrijp maken van nieuwbouwwijken, maar ook aan het werken in moerasgebieden. Zo werken we de komende drie jaar in moerasgebied Weimeren, waarbij circa 450.000 m3 grond en veen vrijkomt. Dit is typisch een project dat vraagt om extra aandacht gezien de flora en fauna waar we rekening mee willen en moeten houden daar.”

Grote brandschade aan materieel

Helaas is er niet zo lang geleden een grote brand aan een kraan van ruim 30 ton geweest. Dit leverde een complexe situatie op omdat de kraan midden in een natuurgebied stond. Er moest snel gehandeld worden om risico’s te beperken. Gerrit: “Boval begreep de urgentie en zorgde ervoor dat alle mogelijke middelen werden ingezet om de schade en alle andere bijkomende zaken kordaat af te handelen en de oorzaak snel te achterhalen. De communicatie met elkaar is uitstekend, zo weten we direct waar we van op aan kunnen.”

Klant in actie

Dé basis voor bouwprojecten

Zo luidt de slogan van JdB groep en dit is terug te zien in de projecten waar het bedrijf aan werkt en aan heeft gewerkt. Wij mochten met Gerrit mee naar het project bij de A9. Zij werken aan de verbreding van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. Het project duurt circa vijf jaar en wordt in 2026 opgeleverd. Bekijk deze video om een kleine impressie te krijgen.

Zoekt u ook een vaste partner voor uw verzekeringen?

Wij staan voor ‘de ondernemer laten ondernemen’ en ontzorgen u graag op het gebied van verzekeringen. Neem gerust contact met ons op via 023 – 520 10 30 of vul onderstaand contactformulier in. Wij denken graag met u mee!


Bel mij terug

Nieuwsbrief

Met deze gratis nieuwsbrief voorkomt u dat u de laatste ontwikkelingen misloopt op het gebied van verzekeringen, lease, arbodienstverlening en de actuele wet- en regelgeving in de branche. Onze e-mailnieuwsbrief verschijnt één keer per maand.

Deel dit artikel via: