K.A. van Daalen biedt grondzuigwagens om schades te voorkomen

Wij mochten voor onze rubriek ‘Klant in Actie’ mee op pad met het bedrijf K.A. van Daalen uit Pijnacker. Al 60 jaar is het familiebedrijf de specialist in verhuur van machines en materieel. Op diverse projecten zijn hun 25 eigen medewerkers en een groep van circa 50 inleners van het bedrijf te vinden. Uniek aan K.A. van Daalen is dat zij ook grondzuigwagens verhuren aan verschillende opdrachtgevers, waarmee de kans op schade aan kabels en leidingen en boomwortels aanzienlijk wordt verkleind.

Grondzuigwagen in actie bij project Rijswijk

Ruim 10 jaar geleden kreeg Peter samen met zijn broer Arjen van Daalen de kans om het bedrijf van hun vader over te nemen. Het bedrijf telt nu vier van deze prachtige machines die ervoor zorgen dat er schades aan kabels worden voorkomen. Wij mochten samen met Peter van Daalen (mede-eigenaar van het bedrijf) naar een project in Rijswijk waarbij één van de grondzuigwagens in actie kwam.

Een flinke investering die schades voorkomt

In 2002 werden de eerste grondzuigwagens op de markt getoond en in 2003 besloot het bedrijf K.A. van Daalen de eerste wagen aan te schaffen. Peter: “Uiteraard een flinke investering, maar wel één die zich op meerdere vlakken terugverdiend, denk hierbij aan de reductie van graafschades, tijdwinst in de uitvoering en minder fysieke belasting van de grondwerker. Het uurtarief is voor veel bedrijven een drempel om ermee te beginnen. Wanneer ze het echter een keer gezien en geprobeerd hebben zijn ze (bijna) allemaal overtuigd en nemen ze opnieuw contact op. Vaak zie je dan terugkerende aanvragen.”

grondzuigmachine

Voorkomen van schades aan kabels en leidingen

De machine maakt de kans op kabel- en leidingschade zeer klein doordat er heel secuur grond kan worden weggehaald. Peter: “Je kunt het zien als een grote stofzuiger die er zorgvuldig voor zorgt dat de leidingen netjes worden uitgegraven. De zuigbuis is gemaakt van kunststof en door middel van de luchtcirculatie in de machine kan alle grond waaronder klei en grind opgezogen worden. Uiteraard werkt het duurzaam en zeer efficiënt.” Hoe gaat het precies in zijn werk? Bekijk de video tijdens het project of de animatievideo op www.gravenzonderschade.nl.

Vrij zuigen van boomwortels en kruipruimtes

Bij het project in Rijswijk werd tijdens het opzuigen van de grond gezocht naar een waterleiding. Met gemak zorgde de grondzuigwagen ervoor dat zand, grind, klei en water werd opgezogen. Peter: “Wanneer de container van de wagen vol is kan de wagen wel 50 ton wegen. Transporteren van de grond over lange afstanden is daarom geen goed idee. Naast het vrijzuigen van kabels en leidingen, kan de grondzuigwagen ook boomwortels en lastig te bereiken plekken zoals kruipruimtes vrijzuigen. Ooit is er een bom opgezogen, gelukkig had onze collega dit gelijk door. Na contact met de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwamen zij langs om de bom onschadelijk te maken.”

grondzuigmachine

Goed voor mekaar

Bas Woudenberg, verzekeringsadviseur Boval: “Wij zijn trots op de inzet van K.A. van Daalen door het aanbieden van deze prachtige machines om schades te voorkomen. Uiteraard ook voor het jarenlange vertrouwen in ons. Zoals de slogan van K.A. van Daalen ook luidt; zij hebben het goed voor mekaar!”

Deel ook uw trots!

Wij geven onze relaties met de rubriek ‘Klant in Actie’ een podium waar zij hun trots kunnen delen. Wilt u ook beelden/video’s van uw werkmaterieel of bouwproject delen? Stuur een e-mail naar uw adviseur of naar marketing@boval.nl. Uiteraard kunnen wij net zoals bij K.A. van Daalen ook bij u op locatie komen en samen beelden vastleggen. Wij staan voor de ondernemer laten ondernemen. Wij vinden het prachtig om de trots van ondernemers te zien en met u te mogen delen.

Heeft u vragen over uw verzekeringen?

Neem gerust contact met ons op. Uiteraard kunt u ook onderstaand formulier invullen. Dan nemen wij contact met u op.
Wij denken graag met u mee!

Grondzuidmachine


Bel mij terug

Nieuwsbrief

Met deze gratis nieuwsbrief voorkomt u dat u de laatste ontwikkelingen misloopt op het gebied van verzekeringen, lease, arbodienstverlening en de actuele wet- en regelgeving in de branche. Onze e-mailnieuwsbrief verschijnt één keer per maand.

Deel dit artikel via: