Mag u uw prijzen verhogen?

De oorlog in Oekraïne heeft invloed op u als ondernemer. U heeft mogelijk te maken met enorm gestegen inkoopprijzen van onder andere grondstoffen en energie. Waardoor u haast genoodzaakt bent uw prijzen te verhogen. Maar mag u uw prijzen zomaar verhogen?


Afspraken in uw voorwaarden 

Het antwoord op deze vraag hangt af van hetgeen u heeft afgesproken bij het sluiten van de overeenkomst. Denk bijvoorbeeld aan uw algemene voorwaarden. Daarin kunt u namelijk afspraken maken over de verdeling van risico’s tussen u en uw opdrachtnemer. Zo kunt u afspreken dat u in situaties gerechtigd bent bepaalde prijsverhogingen door te voeren.


Juist voor kleine en middelgrote bedrijven essentieel

Wij vragen klanten vaak of zij algemene voorwaarden hanteren. Meer dan eens krijgen wij hierop het antwoord dat de klant een dermate klein bedrijf is, dat het hebben van algemene voorwaarden voor hen niet relevant is. Maar niets is minder waar! Juist voor de minder grote bedrijven is het hanteren van algemene voorwaarden van belang, omdat de (financiële) gevolgen van het niet hebben voor hen vaak ingrijpender zijn. Onze juridische samenwerkingspartner Frontyr vertelt u hier graag meer over in de blog over het belang van algemene voorwaarden.


Wilt u algemene voorwaarden laten opstellen of controleren?

Wij raden aan om uw algemene voorwaarden eens na te laten kijken, eventueel aan te laten passen, of, als u nog geen voorwaarden hanteert, door de juristen van Frontyr op te laten stellen. Bel 085 – 773 26 66 of stuur een e-mail naar advies@frontyr.nl.

Deel dit artikel via: