Prinsjesdag: de veranderingen in 2022

Op Prinsjesdag heeft het demissionaire kabinet de wettelijke veranderingen in de basisverzekering bekendgemaakt. Wij hebben voor u de veranderingen op een rij gezet. Uiteraard ook met het oog op de wijzigingen in de zorgverzekeringen.

Het verplicht eigen risico blijft gelijk

In 2022 wordt het eigen risico niet verhoogd. Het kabinet heeft besloten dat dit € 385,- blijft. Vanaf 18 jaar betaalt iedereen het verplicht eigen risico bij zorg uit de basisverzekering. Het eigen risico betaalt u indien u gebruikmaakt van zorg naast uw premie en geldt voor een heel kalenderjaar.

De zorgpremie stijgt

Daarnaast verwacht het kabinet dat de zorgpremie iets stijgt ten opzichte van 2021. Dit komt mede doordat de kosten in de zorg zijn gestegen. Medio 12 november ontvangen onze verzekerden de premie van onze zorgverzekering voor komend 2022. 

Veranderingen in de zorgverzekeringen

Er verandert vrij weinig in de vergoedingen van de basisverzekeringen. Uiteraard is het wel belangrijk om voor 2022 goed uw vergoedingen door te nemen. De verwachting is bijvoorbeeld dat de vergoeding voor Paramedische Herstelzorg na COVID-19 wordt verlengd. Deze vergoeding blijft tot 1 augustus 2022 in de basisverzekering.

Groei economie blijft aanhouden

Het kabinet verwacht dat de economie blijft groeien met 3,5% in 2022 (3,9% in 2021). De Nederlandse economie staat er opvallend goed voor. Ondanks de coronacrisis herstelt de economie sneller dan verwacht. Het aantal faillissementen is historisch laag.

Past uw zorgverzekering nog bij uw huidige situatie?

Half november maken we de nieuwe premies voor 2022 bekend. Wij adviseren om dan goed te kijken naar de zorgverzekering die past bij uw situatie. Om het u gemakkelijk te maken, heeft Boval het aanbod van verschillende zorgverzekeraars op een rijtje gezet door middel van de online Zorgvergelijker. Op basis van uw persoonlijke gegevens en voorkeuren krijgt u een overzicht van de zorgverzekeringen die bij uw situatie en behoeften passen.

Vrijblijvend adviesgesprek
Wilt u alvast advies voordat iedereen in november zijn zoektocht start naar een voordelige zorgverzekering? Wij helpen u graag. Bel 023 – 520 10 30 of laat uw gegevens achter via ons contactformulier.

Deel dit artikel via: