Voorkom met deze tips verzuim binnen uw bedrijf

Met het herstel van de Nederlandse economie is de mismatch op de arbeidsmarkt op recordniveaus uitgekomen. De bouw is een van de sectoren die hierdoor sterk geraakt wordt. Het verzuim binnen de bouw stijgt door de vele vacatures die openstaan en de groeiende werkdruk bij bestaande werknemers. Voorkom hoog verzuim binnen uw bedrijf met onze tips en bekijk uw huidige ziekteverzuimverzekering.

 

Tips om verzuim in de bouw tegen te gaan:

  1. Zorg voor de veiligheid van uw werknemers

Altijd op nummer 1 staat veiligheid. Binnen de bouw zijn het afgelopen jaar veel ongevallen geweest. Voorkom deze ongevallen en zet in op de veiligheid van uw werknemers. Stel duidelijke procedures op en werk conform de CAO Bouw en Infra.

  1. Zoek de ziekteverzuimverzekering die bij uw bedrijf past

Natuurlijk is ziekte­verzuim niet volledig te voorkomen, maar je kunt wel de ‘schade’ voor je bedrijf flink beperken. Door een ziekteverzuimverzekering af te sluiten die bij je past. Uiteraard zit niemand op verzuim te wachten, maar ziekte kan iedereen overkomen. Binnen Boval bieden wij u als ondernemers in de loon- en grondverzetsector een compleet besparingsaanbod op de ziekteverzuimverzekering. Zo zorgt u als ondernemer dat uw werknemers weer snel en duurzaam het werk kunnen oppakken. Daarnaast krijgt u volledige begeleiding bij ziekteverzuim voor u en uw medewerkers. Zo bespaart u tijd en hoge kosten voor nu en in de toekomst.

  1. Stel een verzuimbeleid op en zorg voor een duidelijk verzuimprotocol

Met het Verzuimbeleid richt u zicht op het terugdringen van de duur en de frequentie van ziekteverzuim en neemt u preventieve maatregelen op om ziekte en ongevallen te voorkomen. Hierin beschrijft u duidelijk welke zaken de werknemer moet regelen bij een ziekmelding.

  1. Let tijdig op signalen van uw werknemers

Voorkomen is beter dan genezen. Let goed op uw werknemers en pols regelmatig hoe het gaat. Zorg dat er momenten zijn om zaken met elkaar te delen. Door tijdig signalen op te pakken kunt u verzuim voorkomen. Daarnaast zorgt dit voor betrokken en loyale werknemers binnen uw organisatie.

  1. Zet in op duurzame inzetbaarheid door te investeren in uw werknemers

Zorg voor de gezondheid en vitaliteit van uw werknemers en hiermee uw bedrijf door te bouwen aan de duurzame inzetbaarheid van uw werknemers. Zo blijven uw werknemers goed functioneren, is de productiviteit hoger, zijn zij flexibeler bij ontwikkelingen in de toekomst en een van de belangrijkste gevolgen, zorgt dit voor een hoger werkplezier op de werkplaats.

Wilt u meer advies of informatie over onze ziekteverzuimverzekering?

Wilt u meer advies over verzuim of onze ziekteverzuimverzekering? Wij geven bieden bedrijven binnen de loon- en grondverzetsector vrijblijvend en persoonlijk advies op maat. Bel gerust 023 – 520 10 30 of vul ons contactformulier in en wij nemen met u contact op.

Deel dit artikel via: