Wat houdt garantie tegen onderverzekering in?

Wanneer je een verzekering afsluit, sluit je een verzekering af voor de waarde ervan. Oftewel het verzekerd bedrag. Dat is het maximale bedrag dat je vergoed krijgt bij een schade. Wanneer de schade groter is dan het verzekerde bedrag, wordt er gesproken over onderverzekering.

Stel, uw pand is verzekerd voor een bedrag van € 400.000,- maar de werkelijke waarde van het pand is € 500.000,-. Dat betekent dat het pand eigenlijk maar voor 80% van de werkelijke waarde is verzekerd. Bij een schade van € 150.000,- die bijvoorbeeld is ontstaan door een brand wordt dan maar 80% van de schade uitgekeerd, oftewel € 120.000,-. Dat is natuurlijk een vervelende situatie. De garantie tegen onderverzekering zorgt er voor dat u wel de 100% krijgt uitgekeerd.

Behouden garantie tegen onderverzekering

Verzekeraars kunnen eisen stellen om de garantie tegen onderverzekering te behouden. Denk hierbij aan een waardemeter. Deze moet vaak om de vijf jaar opnieuw worden ingevuld. Zo wordt bekeken of het verzekerde bedrag nog voldoende is. Dit geldt voor een particuliere woning. Bij een zakelijk opstal dient het pand of de goederen/inventaris te worden getaxeerd.

Controleer uw polis

Op uw polisblad kunt u terugvinden of u garantie hebt tegen onderverzekering. Uiteraard zijn onze adviseurs bereid u hierin te adviseren. Aan de hand van de gratis Verzekeringscheck kijkt de adviseur of uw huidige verzekeringen nog up-to-date zijn en of u niet te veel betaalt. Indien u prima verzekerd bent, hoeft u niets te veranderen. Zo niet, dan ontvangt u een polis aanbod tegen een scherpe prijs. U beslist uiteraard zelf of u een vervolgafspraak wenst.

Wilt u een afspraak maken of de gratis Verzekeringscheck laten uitvoeren?


Vraag de gratis Verzekeringscheck aan

Verzekeringscheck


Lees het vorige artikel: Zonnepanelen, wat zijn de eerste stappen voor de aanschaf?

Deel dit artikel via: