Bouwkosten schieten ongekend omhoog

De afgelopen maanden schieten de grondstofkosten voor bouwmateriaal ongekend omhoog. Zo zijn de bouwkosten van bijvoorbeeld een gebouw of loods met ongeveer 20% toegenomen. Wij adviseren juist nu goed te kijken naar uw huidige verzekeringen. Voor iedereen die betrokken is bij de bouw is het een ongekende situatie. Verzeker uw nieuwe pand of loods met onze bedrijfsverzekeringen.

Ongekende prijsstijgingen binnen de bouw

De prijsstijgingen van aannemers vliegen ondernemers om de oren. Vurenhouten balken en stalenbalken zijn nu momenteel erg in trek. Maar ook de vraag naar PIR-installatie is de afgelopen maand toegenomen. Vorig jaar begonnen de prijzen van grondstoffen al omhoog te schieten, waarmee ook de kosten voor de bouwmaterialen. Verzeker daarom uw nieuwe pand of loods goed en kijk niet alleen naar de premie. Kijk ook goed of de dekking aansluit bij de huidige of nieuwe situatie.

Dure grondstoffen en schaarste

Voor iedereen die betrokken is binnen de bouwsector is het een ongekende situatie. Mede door de coronacrisis schieten de prijzen omhoog. Er was minder vraag naar staal en daardoor verlaagden staalbedrijven de productie. Maar na een paar maanden trok de vraag weer aan en was er te weinig voorraad, waardoor de prijzen omhoog schoten. Hout won ook aan populariteit. De houtzagerijen hebben ook te maken met schaarste.

Sluit uw verzekering nog aan bij uw (nieuwe) situatie?

Juist bij de aanschaf van een nieuwe loods of bedrijfspand wilt u niet voor onverwachte situaties komen te staan. Daarom is het belangrijk om goed te kijken welke verzekering bij u past. Welke dekkingen sluiten aan bij uw huidige situatie? Bedenk vooraf welke situaties zich kunnen voordoen en welke gevolgen dit met zich meebrengen voor de continuïteit van uw bedrijf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan brand of inbraak. Hoeveel kost het om het gebouw te herbouwen? Daarnaast is het belangrijk om na te denken wat er gebeurt als uw bedrijf tijdelijk stil ligt. Nemen uw inkomsten direct af? Welke vaste lasten zoals personeelskosten, huur en elektriciteit lopen door? De Bedrijfsschadeverzekering dicht dit gat tussen uw doorlopende vaste lasten en uw verminderde inkomsten.

Laat u adviseren over de Bedrijfsschadeverzekering

Met de Bedrijfsschadeverzekering worden de doorlopende vaste lasten en de misgelopen nettowinst als gevolg van een gedekte gebeurtenis aan uw bedrijfsgebouw, inventaris of goederen vergoed. Een Bedrijfsschadeverzekering is bijna altijd maatwerk, dus laat u zich goed adviseren door onze adviseurs over de mogelijkheden voor uw bedrijf. U kunt dit doen door telefonisch contact op te nemen met 023 – 520 10 30 of het contactformulier in te vullen.

Deel dit artikel via: