Onderdelen infrastructuur kunnen uitvallen door dreiging ransomware

Ransomware is inmiddels zo’n groot probleem geworden dat de nationale veiligheid in gevaar is. Daarvoor waarschuwt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Belangrijke onderdelen van de infrastructuur zouden kunnen uitvallen, als ze door ransomware-aanvallers worden gekraakt. Wees daarom goed voorbereid met de Cybercrime Verzekering van Boval.

Onlangs werd er via een ransomware-aanval in de Verenigde Staten een grote pijpleiding gehackt. Daarnaast was er in Nederland de afgelopen maand een vervoerder getroffen, wat onder meer leidde tot een tijdelijk tekort aan kaas in de supermarkten.

Welke digitale gegevens zijn er binnen uw bedrijf?

De ontwikkelingen in de digitale wereld gaan steeds sneller en de groei van cybercriminaliteit is hieraan onlosmakelijk verbonden. Door deze snelle ontwikkelingen wordt cybercrime steeds geavanceerder. Door de hoeveelheid aan data zien cybercriminelen steeds meer kansen. Zo worden ook digitale systemen vaker ingezet bij werkmaterieel. Wat van belang is voordat je deze systemen daadwerkelijk inzet, is om de risico’s op cybercriminaliteit te toetsen. Controleer welke gegevens er nu precies worden gedeeld. Zorg vooraf dat alles goed geregeld. Wees daarom goed voorbereid en sluit onze Cybercrime Verzekering af.

Cybercrime Verzekering dekt het financiële nadeel

Cybercriminaliteit kan niet alleen leiden tot verlies en beschadiging aan data, (on)toegankelijkheid van systemen, aansprakelijkheid, bedrijfsschade, maar ook tot afpersing en boetes. Zaken die uw bedrijf extra geld kosten. De klassieke verzekeringen schieten voor dit risico te kort. De Cybercrime Verzekering dekt het financiële nadeel dat een verzekerde loopt door of via computer- en/of ICT-systemen, zonder dat er sprake is van materiële schade.

Persoonlijk advies

Omdat elk bedrijf anders is bieden wij maatwerk. Vanuit onze expertise en jarenlange ervaring in uw branche zijn wij in staat u vakkundig te adviseren. Onze adviseur komt graag bij u langs om de risico’s te bespreken en te bekijken welke dekkingen het beste bij uw situatie passen.

Benieuwd wat Boval voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Wij rijden graag bij u langs!

Deel dit artikel via: