Herbouw na brandschade blijkt veel duurder. Kan ik mij hiertegen verzekeren?

Bij het aangaan van een verzekering wordt er vaak gekeken naar de premie. Logisch natuurlijk, maar bedenk ook wélke risico’s uw bedrijf aankan. Een andere tijd vraagt een andere benadering. Zo is tegenwoordig het vergunningentraject veel langer. Houd hier rekening mee bij uw keuze voor de looptijd van de bedrijfsschade, minimaal twee jaar. Los van de gestegen bouwkosten moet u conform de huidige bouweisen terugbouwen. Daarin voorziet een standaarddekking niet. Die stelt u slechts in staat om die vijftien jaar oude gebouw weer terug te bouwen in zijn oorspronkelijk staat. Kies in dat geval voor een uitgebreide dekking, die borgt een extra bedrag dat de verzekerde som overstijgt om aan de huidige eisen te voldoen. Tevens is het verstandig om uw polis en voorwaarden nader te laten bestuderen om te beoordelen hoe en op welke wijze opruimingskosten zijn verzekerd. Dat kan het verschil zijn tussen stoppen en continuatie.

Laat een van onze adviseurs vrijblijvend uw verzekeringen toetsen op de aanwezigheid van de juiste dekking.

Doe de verzekeringscheck


Lees het vorige artikel: Verzekeren van uw zonnepaneleninstallatie

Deel dit artikel via: