Voorkom boetes, geef gegevens geregistreerde (land)bouwvoertuigen door aan uw verzekeraar

In een eerder artikel informeerde wij u al over de registratie- en kentekenplicht voor (land)bouwvoertuigen vanaf 1 januari 2021. U bent verplicht (land)bouwvoertuigen te registreren bij de RDW. Zodra u de kentekenbewijzen na de registratie ontvangt, moet u uw kentekens, meldcodes en data tenaamstelling doorgeven aan uw verzekeraar om een boete te voorkomen.

Wanneer u uw voertuig heeft geregistreerd bij de RDW, ontvangt u binnen 20 werkdagen een kentekenbewijs. Ook wordt uw voertuig opgenomen in het kentekenregister. Dit register wordt gebruikt om controle uit te oefenen op de verzekeringsplicht. U bent namelijk verplicht om na registratie van uw voertuigen minimaal een WAM-verzekering af te sluiten.

Geef de gegevens door aan uw verzekeraar

Meld daarom altijd het geregistreerde (land)bouwvoertuig bij uw verzekeraar, door de ontvangen gegevens van de RDW aan te leveren! Uw verzekeraar moet namelijk binnen 28 dagen de verzekeringsdekking van uw voertuig aanmelden bij de RDW. Vervolgens nemen zij  dit op in het centraal verzekeringsregister. Wanneer dit niet tijdig wordt gedaan, kunt u hiervoor een boete ontvangen. Mocht u per abuis vergeten zijn uw voertuig ook te melden bij uw verzekeraar, dan ontvangt u van de RDW een waarschuwingsbrief voor het niet voldoen aan de verzekeringsplicht.

Heeft u uw voertuigen via Boval verzekerd? Downloadt dan via onderstaande button een formulier, door middel van dit formulier kunt u eenvoudig uw geregistreerde (land)bouwvoertuigen aan ons doorgeven. Mail dit zo snel mogelijk na ontvangst van de kentekenbewijzen naar ons retour: reactie@boval.nl.

Download het formulier


Lees het vorige artikel: Past uw zorgverzekering nog bij uw situatie? Vergelijk en bespaar

Deel dit artikel via: