Is het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven noodzakelijk?

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven, ook wel de AVB genoemd, sluit u af om de schade te dekken die u of uw werknemer veroorzaakt tijdens het werk. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat een van uw medewerkers schade veroorzaakt aan goederen van een ander. Diegene kan uw bedrijf hiervoor aansprakelijk stellen. In zo’n geval biedt de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven dekking.

Ondanks dat de AVB niet wettelijk verplicht is, eisen opdrachtgevers vanuit de bouw, gemeenten en grote bedrijven deze vaak wel. De beroepsgroepen die vaak buitenshuis werken, verzekeren zich hiervoor het vaakst.

De gevolgen van het niet afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Tijdens het werk kunnen er verschillende voorvallen ontstaan waarbij u schade veroorzaakt. Denk hierbij aan schade die u veroorzaakt aan de spullen van uw opdrachtgever. Zo’n schadeclaim kunt u misschien nog wel zelf ophoesten. Maar wanneer u letselschade aan een ander toebrengt, kunnen de kosten hiervoor flink oplopen. Wanneer u dan geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten, kan zo’n schadeclaim leiden tot faillissement.

Materiële en letselschade

Met een AVB zijn zowel de materiële als de letselschade gedekt. Vaak zijn het de letselschades die hoog in kosten kunnen oplopen maar ook kunnen materiële schades flink tegen vallen. Doordat u een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven heeft afgesloten, zijn de kosten hiervan gedekt, mits dit binnen de voorwaarden valt.

Deskundig advies

Door de jarenlange ervaring die wij hebben in de branche, weten onze adviseur u vakkundig te adviseren. Zij kunnen u een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven aanbieden die volledig aansluit op uw bedrijfsvoering. Graag komen zij met u in contact om u te adviseren en de mogelijkheden te bespreken.

 


Maak een afspraak met onze adviseur

Afspraak maken


Lees het vorige artikel: Controleer bij oogsten vooraf uw machines en verzekeringen

Deel dit artikel via: